Pompierii din Botoşani au reuşit să stingă după 12 ore un incendiu izbucnit la un depozit de furaje, acţiunea fiind îngreunată de accesul greoi la focar, dar şi de lipsa surselor de apă din zonă. În incendiu au ars 50 de tone de furaje, iar şapte animale au murit.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Botoşani, pompierii au fost solicitaţi să intervină, luni seară, la un incendiu izbucnit la un depozit de furaje din satul Victoria, comuna Stăuceni, la faţa locului deplasându-se trei echipaje din cadrul Detaşamentului de Pompieri Botoşani, cu trei autospeciale cu apă şi spumă, precum şi pompierii voluntari din comună.

“Ajunşi la faţa locului, salvatorii au constatat că ard circa 50 de tone de furaje, existând pericolul de propagare a flăcărilor la o altă anexă din apropiere, dar şi la locuinţa vecinului. Flăcările, înalte de peste cinci metri, puteau fi văzute de la câţiva kilometri distanţă. Intervenţia a fost dificilă din cauza cantităţii mari de furaje, accesului greoi la focar şi lipsei surselor de apă din zonă”, au precizat reprezentanţii ISU.. 

Pentru stingerea incendiului şi eliminarea oricăror riscuri de reaprindere şi înlăturarea efectelor au intervenit 21 de pompieri militari şi voluntari, acţiunea încheindu-se marţi dimineaţă, după 12 ore.

În urma incendiului, au murit doi cai, o bovină şi patru porci şi au fost distruse aproximativ 50 tone de furaje, salvându-se bunuri în valoare de 80 de mii de lei.

Cauza probabilă de incendiu o constituie acţiunea intenţionată, a mai precizat sursa citată. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.