Ministrul de Externe Teodor Meleşcanu a discutat luni cu ministrul afacerilor externe şi comerţului exterior al Ungariei, Péter Szijjártó, pe tema relaţiilor bilaterale, inclusiv a celor economice, în special cele din domeniul energetic.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Întrevederea ministrului afacerilor externe, Teodor Meleşcanu, cu ministrul afacerilor externe şi comerţului exterior al Ungariei, Péter Szijjártó Ministrul afacerilor externe, Teodor Meleşcanu, a avut astăzi, 5 februarie 2018, la Bucureşti, o întrevedere cu ministrul afacerilor externe şi comerţului exterior al Ungariei, Péter Szijjártó, în cadrul unui dejun de lucru. Cu această ocazie a avut loc un schimb de opinii referitor la evoluţiile din relaţia bilaterală şi la perspectivele continuării dialogului pe subiecte de interes comun. Partea română a reiterat angajamentul pentru dezvoltarea relaţiei bilaterale, în spiritul unei relaţii de parteneriat strategic real şi pe baza respectului reciproc între două state vecine, membre ale spaţiului european şi euro-atlantic, precum şi în conformitate cu  Parteneriatul Strategic dintre cele două ţărI", anunţă MAe.

Totodată, conform MAE, "a fost reliefată importanţa acordată cooperării în domeniul economic, inclusiv în ceea ce priveşte cooperarea bilaterală sectorială în baza proiectelor în curs de derulare în domenii precum energia şi infrastructur".

"Cu privire la cooperarea în domeniul energetic, a fost reliefată importanţa diversificării rutelor şi surselor de aprovizionare, cu scopul asigurării securităţii energetice la nivel regional şi european", precizează Ministerul Afacerilor Externe.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.