Deputatul PMP Petru Movilă, este contrariat de întârzierea discutării proiectului său de lege privind modificarea şi completarea Legii 416/2001 privind venitul minim garantat, depus la Senat la 1 septembrie 2017.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Propunerea legislativă responsabilizează persoanele asistate prin implicarea în activităti în folosul comunităţii şi oferă primarilor resurse umane pentru desfăşurarea acestor activităţi. Iniţiativa aduce un amendament major conform căruia pentru sumele acordate ca ajutor social fiecare dintre persoanele majore apte de muncă din familia beneficiară are obligaţia de a presta lunar, la solicitarea primarului, câte cinci zile de muncă pentru acţiuni sau lucrări de interes local fără a se putea depăsi  regimul normal de lucru şi respectarea normelor de securitate şi igienă a muncii, spre deosebire de legea în vigoare care instituie această obligaţie în sarcina doar a unei singure persoane din familia beneficiară.

Astfel, desi Legii 416/2001 privind venitul minim garantat reglementeaza în principal dreptul familiilor şi persoanelor singure la un venit minim garantat ca formă de asistenţă socială, în subsidiar aceasta ar trebui să aibă rol de stimulare a muncii.

„Este un proiect foarte bun, responsabil, care vine cu soluţii corecte pentru cheltuirea eficientă a banului public dar  în acelaşi timp şi pentru a beneficia de intrarea în câmpul muncii a mai multor beneficiari astfel încât bani de la bugetul de stat să poată fi folosiţi pentru şcoli, spitale şi dezvoltarea comunităţii” susţine deputatul Petru Movilă, iniţatorul propunerii legislative.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.