PNL va depune o moţiune simplă împotriva ministrului Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, acuzând-o că a minţit în privinţa creşterilor salariale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Am discutat despre depunerea unei moţiuni simple împotriva ministrului Muncii, Lia Olguţa Vasilescu. Motivele sunt evidente. Mediul privat, acele derogări de la ordonanţa 82 de la Legea dialogului social prin care s-a încercat obligarea mediului privat să crească salariile în valoare brută astfel încât netul anagajaţilor să rămână acelaşi. Lipsa de predictibilitate, lipsa de coerenţă în ceea ce priveşte Codul Fiscal, dar şi creşterile care nu au mai fost creşteri în segmentul public, toate acestea ne-au determinat să luăm această decizie”, a declarat luni deputatul PNL Mara Calista.

Ea a explicat că toate categoriile de bugetari vor avea scăderii, în condiţiile în care nu s-a făcut un studiu de impact referitor la transferul contribuţiile din sarcina angajatorului în sarcina angajatului.

„Acest artificiu al transferului contribuţiilor din sarcina angajatorului în sarcina angajatului nu a făcut decât să dea peste cap şi mai mult sistemul de salarizare şi fiscalitatea în România. Toate categoriile vor avea scăderi, pentru că nu a făcut nimeni un studiu de impact în ceea ce înseamnă transferul contribuţiilor. Acele creşteri promise în programul de guvernare cu mare onor şi cu mare responsabilitate susţinute de Lia Olguţa Vasilescu şi de Liviu Dragnea sunt de fapt numai scăderi. Tot programul de guvernare a fost construit pe o minciună gogonată”, a subliniat Calista.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.