Imagini dezolante din Spitalul de Boli Infecţioase ”Victor Babeş” din Timişoara, cu pereţi scorojiţi, mobilier ruginit sau cearşafuri în ferestre, au ajuns virale pe reţelele de socializare. Managerul spitalului şi primarul Nicolae Robu afirmă însă că unitatea medicală se află în renovare şi că imaginile sunt din saloane vechi, care nu au intrat încă în reparaţie. Managerul unităţii medicale afirmă că, după 40 de ani, în sfârşit sunt fonduri alocate şi se renovează spitalul, iar femeia care a postat imaginile a făcut fotografiile din "cel mai urât unghi". Ea insistă, de asemenea, că lenjeriile nu sunt murdare, aşa cum se vede în imagini, ci "doar vechi şi foarte uzate".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Anul 2018, România, Timişoara, Spitalul de Boli Infecţioase Victor Babeş!!! Nu mai am cuvinte să comentez….cred că imaginile spun totul…. Spun doar că mai trebuie să mergeţi la multe concerte, cu spectacole ale marilor artişti, pentru a aduce spitalul la nişte condiţii puţin mai ridicate decât cele din lagărele de concentrare…. Donaţi în continuare bani pentru a creşte buzunarele celor aflaţi la conducere!!! Şi sfatul meu….încercaţi să vă păstrati sănatoşi….dacă ajungeti aici, mai mult că sigur ca mult nu o veţi mai duce”, a scris pe Facebook cea care a postat fotografiile.

Reprezentanţii spitalului spun că întreaga unitate se află în proces de renovare, însă numărul mare de bolnavi îi obligă să interneze pacienţi şi în aceste saloane care încă nu au fost refăcute.

Managerul Spitalului de Boli Infecţioase, Voichiţa Lăzureanu, a declarat, pentru News.ro, că paturile nu sunt murdare, aşa cum se vede în imagini, ci sunt doar foarte vechi, iar după ce se vor încheia lucrările de renovare vor fi aduse şi paturi noi. 

Ea mai susţine, de asemenea, că femeia care a postat imaginile a făcut fotografiile din "cel mai urât unghi".

"După 40 de ani, în sfârşit avem fonduri alocate şi se renovează spitalul. S-au pus peste tot uşi şi geamuri, dar încă sunt saloane care nu au apucat să fie renovate complet, să fie şi zugrăvite. S-a renovat parterul complet, acum se renovează jumătete din etajul întâi, jumătate din etaj este efectiv închis, acolo se lucrează acum şi nu se poate sta. În celalalte saloane care încă nu au fost renovate, din nefericire, mai sunt cazaţi pacienţi, pentru că nu avem unde să- i punem şi nici unde să-i trimitem, pentru că suntem singurul spital cu acest profil din vestul ţării. Şi patul pare murdar, dar nu este murdar, este foarte vechi. După ce se termină renovarea faptică, vor veni şi paturi noi. Acestea sunt venite doar în saloanele renovate. Nu negăm că există aceste saloane, însă e foarte frustrant pentru noi, când ştim că după atâţia ani, în sfârşit se face ceva, se arunca cu noroi. Femeia aceea care a postat a văzut că se lucrează, că sunt sunt muncitori acolo. A făcut acea poză din cel mai urât unghi. Nu se vede că şi acolo s-au înlocuit uşile şi geamurile şi că urmează să se zugravească”, a declarat pentru News.ro, managerul Spitalului de Boli Infecţioase, Voichiţa Lăzureanu.

La rândul său, primarul Timişoarei, Nicolae Robu, comentează pe Facebook aceste imagini, spunând că ele sunt actuale, dar că este incorect că nu se spune şi că au loc lucrări de renovare.

De asemenea, Robu postează şi fotografii cu mobilier nou în saloane, dintr-o zonă a spitalului care a fost renovată.

"În mediul online şi pe posturile naţionale TV fac vâlvă nişte poze din Spitalul de Boli Infecţioase Timişoara. Din păcate, acele poze sunt actuale şi prezentarea lor este legitimă. Ceea ce este, însă, incorect este că nu se spune că cea mai mare parte a spitalului are deja altă faţă, aşa cum puteţi vedea în pozele de mai jos. După zeci de ani - aproape o jumătate de secol! - în care nu s-a făcut nimic, acum se desfăşoară o mulţime de lucrări! Şi asta, pentru că, în timp ce predecesorilor decidenţi de pe parcursul acelor zeci de ani nu le-a păsat, mie îmi pasă! Ironia soartei este, ca de obicei, că nimeni nu a spus nimic când nu s-a făcut nimic, vinovaţii nefiind deranjaţi, vâlva este acum când se face şi multe sunt deja făcute! Dar, eu merg înainte cu fruntea sus! Cu conştiinţa împăcată că mi-am făcut şi îmi fac datoria”, a scris Robu.

El mai spune că a discutat cu conducerea unităţii medicale, care i-a explicat că a fost nevoită să cazeze bolnavi în ”saloanele groaznice” din lipsă de spaţiu. Însă, spune Robu, aceste saloane vor arăta aşa cum arată saloanele deja renovate din spital.

Spitalul de Boli Infecţioase ”Victor Babeş” din Timişoara a fost înfiinţat în anul 1973, într-o clădire construită în anul 1942, iar unitatea medicala deserveşte judeţele Timiş, Caraş-Severin, Arad şi Hunedoara. În această unitate medicală sunt asistate în regim de spitalizare continuă cazurile de boli infecţioase care necesită izolare obligatorie în spital, cei care nu au condiţii de izolare la domiciliu, formele grave de boală adulţi şi mai ales copii, potrivit site-ului unităţii medicale. Spitalul de Boli Infecţioase ”Victor Babeş” din Timişoara are 355 de paturi în cele patru secţii şi patru compartimente care funcţionează aici. Spitalul are două etaje, iar renovările au început în toamna anului trecut, cu fonduri din bugetul Primăriei Timişoara.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.