Coreea de Nord a anunţat progrese în dezvoltarea programului său de rachete balistice intercontinentale (ICBM), însă nu a făcut încă dovada capacităţii acestor arme de a atinge Statele Unite, a dat asigurări marţi un oficial militar american de rang înalt, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Phenianul susţine că Statele Unite se află în raza de acţiune a acestor ICBM-uri, însă nu a demonstrat că sistemul de ţintire, de exemplu, poate rezista unor condiţii de zbor ale unui sistem balistic, la mai mulţi kilometri altitudine, a declarat generalului Paul Selva, adjunctul şefului Statului Major Interarme.

”Au avut loc progrese, însă este adevărat că ele nu au arătat toate componentele unui sistem de rachete balistice intercontinentale”, le-a spus generalul unor jurnalişti.

O întrebare rămâne în continuare în suspans, şi anume dacă nord-coreenii deţin tehnologia care îi permite unei rachete să reintre din spaţiu în atmosferă, după care să elibereze o ogivă.

”Este posibil ca el (liderul nord-coreean Kim Jong-un) să o aibă, aşadar trebuie să pornim de la principiul că aşa este, însă el nu a furnizat proba”, a comentat Selva.

Regimul nord-coreean a procedat anul trecut la mai multe teste de rachete de tip ICBM cu o rază de acţiune suficientă să atingă teritoriul american şi a efectuat în septembrie cel mai puternic test nuclear de până în prezent.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.