Una dintre cele două femei care sunt acuzate că l-au omorât pe fratele vitreg al liderului nord-coreean Kim Jong-un s-ar fi întâlnit cu un presupus agent nord-coreean cu o lună înainte de asasinat, scrie France24.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Avocatul lui Siti Aisyah, susţine că, la un centru comercial din Kuala Lumpur, clienta sa l-ar fi cunoscut pe „James”, identificat mai târziu ca Ri Ji-U, pe 5 ianuarie 2017.

Avocaţii apărării au susţinut în continuare că femeile au fost recrutate pentru a lua parte în ceea ce credeau că este o farsă pentru televiziune dar de fapt au participat la un complot al unui grup de agenţi nord-coreeni pentru a-l asasina pe Kim Jong-Nam.

Cele două femei l-au stropit pe Kim cu o substanţă toxică numită VX în timp ce aştepta un zbor spre Macau. Kim a murit după câteva minute petrecute în agonie iar femeile au fost arestate câteva zile mai târziu.

Dacă vor fi găsite vinovate pentru crimă, vor primi pedeapsa cu moartea prin spânzurare. Ambele au declarat că sunt nevinovate iar avocaţii lor spun că vina privind crima aparţine agenţilor nord-coreeni.

Avocatul Gooi Soon Seng a precizat că Siti a fost abordată de un şofer de taxi în faţa unui club în noaptea de 5 ianuarie a anului trecut. Şoferul i-a spus să se întâlnească cu el la un mall iar acolo ar fi urmat să ia parte la nişte farse. La acel mall, Siti s-a întâlnit pentru prima dată cu Ri, presupusul agent nord-coreean.

 

Poliţia din Malaysia precizase că patru suspecţi nord-coreeni au fugit din ţară în ziua în care Kim a fost atacat la aeroportul din Kuala Lumpur. Procesul de la Înalta Curte din Malaysia a reînceput după o pauză de şapte săptămâni.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.