Eugen Teodorovici, avizat luni în funcţia de ministru de Finanţe de Comisia de buget-finanţe din Camera Deputaţilor, a declarat, după audieri, că nu exclude revenirea la impozitarea progresivă, dacă această măsură ”are o logică” şi dacă se va dovedi că este o măsură mai bună pentru români, iar Declaraţia 600 ar putea fi unită cu Declaraţia 200.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Teodorovici a fost avizat în comisie cu 19 voturi pentru, 12 împotrivă şi nicio abţinere.

”Nu exclud revenirea la impozitarea progresivă, dacă are o logică. Nu se aplică dacă nu este mai bună pentru români. Nu voi aplica niciodată ceva care să fie contestat de mediul de afaceri, de simpli contribuabili”, a afirmat Teodorovici, după audieri.

Ministrul desemnat a precizat că vor fi analizate toate propunerile, inclusiv cea legată de introducerea impozitului global, despre care Teodorivici a precizat că nu va fi implementat în acest an, şi de Declaraţia 600.

”În cazul Declaraţiei 600, vom da o OUG pentru prelungirea termenului de depunere şi discutăm mai multe variante, inclusiv unificarea cu Declaraţia 200”, a afirmat Teodorovici.

Ministrul desemnat a spus că nu va fi adoptată în acest an nicio taxă suplimentară şi nicio creştere de taxe.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.