Viorel Ştefan, avizat în funcţia de vicepremier fără portofoliu în Comisia pentru Politică Economică din Senat, a declarat luni, după audieri, că nu a plecat acum şase luni din funcţia de ministru de Finanţe din cauza unui conflict, fiind opţiunea sa, iar acum va avea atribuţii inclusiv în supervizarea ministrului de Finanţe propus, Eugen Teodorovici.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ştefan a fost avizat luni cu 41 de voturi pentru, 16 împotrivă şi nicio abţinere. Viorel Ştefan a fost ministru de Finanţe în Cabinetul Grindeanu, în perioada ianuarie-iunie 2017.

”Eu nu am plecat din poziţia de ministru de Finanţe din cauza unei divergenţe sau a unui conflict. A fost opţiunea mea ca, după 6 luni la minister, să las pe altcineva (...)”, a afirmat Ştefan.

Întrebat în legătură cu atribuţiile sale, vicepremierul propus a precizat că îl va superviza inclusiv pe ministrul propus al Finanţelor, Eugen Teodorovici.

”Voi fi un supervizor şi pentru domnul Teodorovici şi pentru ceilalţi miniştri titulari de portofolii din domeniul economic, din perspectiva armonizării demersurilor. Este contraproductiv ca demersurile să fie divergente sau paralele. (...) Dacă ne uităm în toate sistemele birocratice, o să vedem că avem sisteme care acţionează paralel. Nu vorbesc despre statul paralel, vă rog să nu mă băgaţi în acest domeniu, misiunea mea vizează domeniul economic”, a afirmat Ştefan.

Vicepremierul propus consideră că mandatul fostului ministru de Finanţe, Ionuţ Mişa, a creat un mediu fiscal atractiv pentru firme.

”Mandatul domnului Mişa (...) a însemnat o prezentare publică deficitară a ceea ce s-a făcut. Dacă ne uităm în statistici, vedem că au fost înfiinţate cu 20% mai multe firme anul trecut decât în 2016. Asta înseamnă că Guvernul, cu contribuţia substanţială a ministrului de Finanţe, a reuşit să creeze un mediu fiscal atractiv”, a declarat Ştefan.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.