Ana Birchall, propusă vicepremier pentru parteneriate strategice în Cabinetul Dăncilă, a primit, luni, avizul comisiilor reunite ale Parlamentului cu 16 voturi "pentru", 10 "împotrivă" şi o "abţinere".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"În ceea ce priveşte poziţionarea Departamentului de Stat al SUA vă mărturisesc că eu am studiat şi în România, am studiat masterat şi doctorat în SUA. În domeniul Dreptului, chiar se situează la nivel international şi, şi acolo, la fel ca în colaborarea cu alte universităţi, în discuţiile cu alţi colegi noi am învăţat, un principiu fundamental, şi anume că orice act de justiţie se înfăptuieşte exclusiv în sala de judecată, având la bază probatoriul existent la dosar, iar apărarea drepturilor şi libertăţilor fundamentale sunt elemente esenţiale în orice stat de drept", a declarat Ana Birchall.

Birchall a mai spus că pentru Guvern o prioritate "este implementarea parteneriatelor strategice, fie că este vorba de Statele Unite, de Marea Britanie, Franţa, Italia, Japonia".

Ana Birchall a fost ministru delegat pentru Afaceri Europene în Guvernul Grindeanu, a fost consiliera lui Mircea Geoană, pe vremea când acesta era ministru de Externe, şi a lui Victor Ponta, când fostul lider al PSD era prim-ministru. Ea are, alături de soţul său, cinci locuinţe, două dintre ele în SUA, investiţii financiare în străinătate în valoare de 23 de milioane de euro, plasamente de 894.710 de lei, 60.272 de euro şi 73.168 de dolari, precum şi 13 conturi şi depozite bancare. Birchall mai deţine bijuterii de 46.000 de euro şi un lingou de aur.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.