Liderii coaliţiei PSD-ALDE au declarat, duminică, referitor la greşelile gramaticale pe care le face Valentin Popa, propus pentru a ocupa funcţia de ministru al Educaţiei, că acesta are o bună susţinere în rândul rectorilor. ”Eu sper să fie un exemplu bun prin ceea ce face”, a spus Liviu Dragnea, iar Călin Popescu Tăriceanu a afirmat că Valentin Popa va trebui judecat după realizări.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Întrebat, duminică, ce părere are despre greşelile gramaticale pe care le face Valentin Popa, propus pentru funcţia de ministru al Educaţiei, Liviu Dragnea a spus că acesta are o susţinere foarte bună din partea rectorilor.

”Eu am văzut, tot în presă, o susţinere din partea a 45 de rectori din România, pentru mine este foarte important”, a spus Dragnea.

De asemenea, răspunzând unei întrebări referitoare la exemplul pe care-l dă Valentin Popa elevilor din România, vorbind incorect româneşte, Dragnea a răspuns: ”Eu sper să fie un exemplu bun prin tot ceea ce va face ca ministru al Educaţiei, dacă mâine va obţine votul întregul Cabinet”

La rândul său, preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a afirmat că Valenti Popa are o ”susţinere consistentă” în mediul academic şi ar trebui judecat după realizări.

”Are o lungă experineţă în educaţie şi are şi o susţinere consistentă, dacă am înţeles bine, cred că toţi rectorii instituţiilor de învăţământ superior au semnat o petiţie de susţinere. Cred că aceste lucruri nu trebuie puse în prim plan, ci cred că trebuie să vedem ce îşi propune ministrul şi să îl judecăm după realizări”, a spus Liviu Dragnea.

O înregistrare video în care Valentin Popa, propus pentru funcţia de ministru al Educaţiei, face numeroase greşeli de limbă a apărut în mediul online la câteva ore de la anunţul privind includerea sa în Guvernului Dăncilă. Rectorul Universităţii „Ştefan cel Mare” din Suceava vorbeşte despre ”pamblică” şi face numeroase dezacorduri.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.