Simona Halep, locul I WTA, a fost învinsă, sâmbătă, cu scorul de 7-6 (2), 3-6, 6-4, de daneza Caroline Wozniacki, locul 2 WTA, în finala Australian Open. Românca a pierdut a treia finală de grand slam jucată în carieră şi va coborî, începând de luni, pe poziţia a doua a clasamenului WTA, după 16 săptămâni, adversara ei de sâmbătă urmând a fi noul lider WTA. Simona Halep a declarat, după finală, că speră ca a patra oară să reuşească să obţină un titlu de Grand Slam.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE 13:48 - Halep: E păcat că nu am reuşit a treia oară, dar poate a patra oară va fi cu noroc

Simona Halep a declarat, sâmbătă, după finala Australian Open, că speră ca a patra oară să reuşească să obţină un titlu de Grand Slam, după ce a fost învinsă la Melbourne, scor 7-6 (2), 3-6, 6-4, de Caroline Wozniacki.

"Nu uşor să vorbesc acum. Caroline a jucat minunat. îi felicit echipa şi pe tatăl ei, a făcut lucruri minunate. A fost un turneu minunat.. Sunt tristă, nu am putut câştiga azi, dar am mulţi ani în faţă şi sigur voi mai fi aici. E păcat că nu am reuşit a treia oară, dar poate a patra oară va fi cu noroc. Sper să ne revedem la anul, din nou în aceeaşi fază", a declarat Halep, la festivitatea de pe teren, când a fost premiată de Billie Jean King, fosta campioană americană.

UPDATE 13:23 - Simona Halep a pierdut finala Australian Open

Simona Halep a pierdut  finala Australian Open, fiind învinsă, cu scorul de 7-6 (2), 3-6, 6-4, de daneza Caroline Wozniacki, locul 2 WTA, într-un meci care a durat aproximativ trei ore.

Setul decisiv a fost de un echilibru impresionant în prima parte, cu trei ghemuri în peste 30 de minute. Cu resursele aproape de epuizare, jucătoarele şi-au făcut greu serviciul Wozniacki a reuşit în primul ghem, apoi s-a distanţat la 2-0, cu break. A urmat un ghem de peste 11 minute, cu posibilităţi de 3-0 pentru daneză, dar Halep a făcut rebreak-ul la a şasea minge avută. Partida a continuat cu o nouă serie de break/rebreak, înainte ca românca să-şi facă şi ea serviciul în acest set. La 3-3, Halep a mai făcut un break, după care a fost randul danezei să ceară timeout medical, penru o accidentare la genunchi.

Partida a continuat după o pauză de cinci minute. De la 4-3, Halep, care a lăsat impresia că a fost descumpănită de pauza anterioară, nu a mai câştigat niciun ghem, iar daneza s-a impus cu 6-4, după două ore şi 50 de minute de la start.

Astfel, Wozniacki a obţinut primul ei titlu de grand slam din carieră, după două finale pierdute, locul I în clasamentul WTA, poziţie pe care revine după şase ani, şi premiul cel mare al competiţiei, de 2,6 milioane de euro. Învinsa va primi jumătate din această sumă.

UPDATE 12:18 - Pauză de zece minute, din cauza căldurii şi umidităţii, la finala AusOpen

Oficialii turneului Australian Open au decis o pauză de zece minte, înaintea decisivului finalei dintre Simona Halep şi Caroline Wozniacki, la scorul de 6-7 (2), 6-3.

Românca a fost foarte afectată de căldura şi umiditatea ridicate de la Melborune, cerând time out medical la scorul de 3-2, în setul secund. Ulterior, ea a acuzat şi dureri la piciorul stâng.

UPDATE 12:14 - Simona Halep, cu probleme fizice, a egalat scorul seturilor, 6-7 (2), 6-3

Simona Halep, vizibil afectată fizic, a egalat scorul la seturi, 6-7 (2), 6-3, din finala de la Australian Open, pe care o dispută cu daneza Caroline Wozniacki.

Halep a servit mai bine la începutul setului secund decât a făcut în primul, a condus cu 1-0, apoi cu 2-1, după un ghem în care a salvat patru mingi de break. La 2-2 şi 40-15, românca i-a cerut arbitrului de scaun intervenţie medicală. Ea a reuşit să câştige ghemul şi să conducă, scor 3-2, pe tabelă, apoi, în pauza ce a urmat, medicul turneului i-a luat tensiunea jucătoarei române, care a revenit pe teren după 3-4 minute de pauză.

Wozniacki a egalat la 3, dar Halep, deşi afectată fizic, a lua din nou conducerea şi, mai mult, a reuşit primul break al setului secund, ducând scorul la 5-3. În ghemul următor, în care s-a aflat la sevrviciu, a revenit de la 15-40, a avut apoi două mingi de set ratate, a mai salvat o a treia minge de break, înainte de a lua setul, cu 6-3, după o oră şi 38 de minute de la start

Ea a cerut pauză de vestiar înaintea decisivului.

Foto: Twitter
Foto: Twitter

UPDATE 11:55 - Simona Halep a cerut asistenţă medicală, la 6-7 (2), 3-2, în finala AusOpen

Simona Halep a cerut asistenţă medicală, la scorul de 6-7 (2), 3-2, al finalei de la Australian Open, pe care o dispută cu daneza Caroline Wozniacki.

Halep a servit mai bine la începutul setului secund decât a făcut în primul, a condus cu 1-0, apoi cu 2-1, după un ghem în care a salvat patru mingi de break. La 2-2 şi 40-15, românca i-a cerut arbitrului de scaun intervenţie medicală. Ea a reuşit să câştige ghemul şi să conducă, scor 3-2, pe tabelă, apoi medicul turneului i-a luat tensiunea jucătoarei române, care a revenit pe teren după 3-4 minute de pauză.

UPDATE 11:25 -Simona Halep a piedut primul set, cu 6-7 (2), în finala AusOpen, cu Caroline Wozniacki

Simona Halep a pierdut, cu scorul de 6-7 (2), primul set al finalei Australian Open, pe care o dispută cu daneza Caroline Wozniacki. Halep a revenit de la 2-5, dar nu a putut să câştige setul.

Extrem de mobilă, Wozniacki a început bine meciul, a fost mai agresivă decât de obicei, cu serviciu sigur şi cu minigi eficient plasate către liniile terenului, mai ales cu reverul. Halep a încercat şi ea să fie ofensivă, dar a fost mai puţin precisă. Românca a corectat întâi serviciul, apoi mişcarea ei în teren, a punctat cu lovitura de dreapta, echilibrând jocul, cu o evoluţie din ce în ce mai consistentă.

Daneza a făcut break, la 1-0, apoi s-a desprins la 3-0, înainte ca Halep să reuşescă un ghem bun cu serviciul, câştigat la 0. De la 1-3 s-a mers cu serviciul până la 3-5, când Woznaicki, care a condus şi cu 5-2, nu a mai fost atât de precisă ca până atunci. Pe fondul greşelilor rivalei, dar şi al jocului ei din ce în ce mai bun, Halep a reuşit break-ul, consolidat imediat, egalând la 5.

Setul a ajuns apoi în tie-break. Cu două mini-break-uri, Wozniacki s-a impus cu 7-2, câştigând setul cu 7-6, după 50 de minute de joc.

Cele două sportive joacă pentru primul lor tilu de grand slam din carieră, după câte două finale pierdute, pentru locul I în clasamentul WTA şi pentru premiul cel mare al competiţiei, de 2,6 milioane de euro. Învinsa va primi jumătate din această sumă.

Dacă Simona Halep se va impune, ea va fi primul român care câştigă la Melbourne, a doua româncă învingătoare într-o finală de grand slam, după aproape 40 de ani (Virginia Ruzici, în 1978, la French Open) şi al treilea român care câştigă un "major" (Ilie Năstase, French Open - 1973 şi US Open - 1972).

Dacă va câştiga Wozniacki, daneza va pune capăt "domniei" Simonei Halep în fruntea ierarhiei WTA, după 16 săptămâni. Caroline Wozniacki va fi din nou numărul 1 mondial, începând de luni, după şase ani de când a ocupat ultima dată această poziţie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.