Preşedintele executiv al PMP, deputatul Eugen Tomac, susţine că declaraţia adoptată de Duma de Stat ca reacţie la legea anti-propagandă din R. Moldova demonstrează că Federaţia Rusă are „un moment de slăbiciune”. În opinia acestuia, propaganda rusă rămâne „singurul obstacol în calea unirii R.Moldova cu România”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Parlamentarul PMP atrage atenţia asupra faptului că, prin limitarea transmisiei programelor de limbă rusă, propaganda nu va dispărea din R. Moldova. Eugen Tomac afirmă că Duma de Stat a recunoscut ieri folosirea emisiunilor de limbă rusă ca instrument de propagandă a Kremlinului în R. Moldova.

Faptul că Putin s-a scăldat de Bobotează în apa rece ca gheaţa nu înseamnă că acesta este în stare să schimbe cursul Prutului şi să îngheţe mersul istoriei. Asistăm la un moment de slăbiciune al Federaţiei Ruse, când opţiunea R.Moldova pentru valorile democratice occidentale învinge proiectul eurasiatic şi servilismul lui Dodon faţă de puterea de la Moscova”, a declarat deputatul PMP, Eugen Tomac.

Parlamentarul PMP consideră că „motoarele propagandei ruse sunt cele care au reuşit să ţină patriotismul românesc la turaţie minimă, dar nu au reuşit niciodată să îl omoare”. Acesta a mai adăugat: „Dacă ruşii nu ar fi făcut din R.Moldova un câmp minat de propagandă anti-românească, reunirea R.Moldova cu patria mamă ar fi avut deja loc. Singurul obstacol în calea unirii R.Moldova cu România rămâne în continuare propaganda rusă”.

De asemenea, preşedintele executiv al PMP a dorit să atragă atenţia asupra faptului că Duma de Stat a confirmat că posturile ruseşti de televiziune retransmise în R. Moldova sunt utilizate în războiul informaţional împotriva Uniunii Europene, SUA şi NATO, dar şi că Moscova nu va înceta să caute noi metode şi mijloace de influenţare a cetăţenilor: „Lecţia pe care am învăţat-o după zeci de ani de minciuni bolşevice şi propagandă anti-occidentală a Federaţiei Ruse în Republica Moldova este următoarea: propaganda rusă nu dispare, ci se transformă. Dovada constă în faptul că deputaţii ruşi au cerut conducerii de la Moscova să găsească alte căi şi metode pentru ca produsele de propagandă ruse să ajungă în continuare în casele moldovenilor. Prin documentul adoptat ieri, Duma de Stat confirmă folosirea emisiunilor de limbă rusă ca instrument de propagandă a Kremlinului în R. Moldova”.

Prin intrarea în vigoare, la 12 februarie, a noii legi a audiovizualului, se intenţionează ca spaţiul informaţional al R. Moldova să fie mai bine protejat de difuzarea şi retransmisia pe teritoriul său a emisiunilor informaţional-analitice, politice, militare, care nu sunt produse în statele membre ale Uniunii Europene, SUA sau Canada, sau sunt produse în state care nu au ratificat Convenţia Europeană cu privire la televiziunea transfrontalieră.

Curtea Constituţională a Republicii Moldova a decis că şeful statului, Igor Dodon este suspendat temporar din funcţie după ce a refuzat în mod repetat să promulge Legea pentru modificarea şi completarea Codului audiovizualului. Şeful Legislativului, Andrian Candu, în calitate de preşedinte interimar, a semnat decretul de promulgare a aceste legi.

Potrivit unui raport al Asociaţiei Presei Independente de la Chişinău, „posturile TV din Federaţia Rusă dezinformează şi transmit mesaje propagandistice”, fiind identificate mai multe tehnici de manipulare folosite în emisiuni de ştiri sau de dezbateri publice.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.