Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, s-a întâlnit, marţi, cu reprezentanţi ai Băncii Mondiale cu care a discutat paşii necesari pentru realizarea proiectului ”Cartierul pentru Justiţie”. Acesta vizează regruparea spaţiilor destinate instanţelor de judecată din Bucureşti şi parchetelor de pe lângă acestea, precum şi a altor instituţii din sistemul judiciar.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit Ministerului Justiţiei, întâlnirea a avut ca scop discutarea aspectelor tehnice şi a paşilor necesari pentru realizarea, în parteneriat, a proiectului “Cartierul pentru Justiţie”. 

”Conceput a fi un complex urbanistic, proiectul îşi propune să asigure sediile instituţiilor aparţinând sistemului judiciar, iar schema funcţională a Cartierului pentru Justiţie va avea în vedere regruparea spaţiilor destinate instanţelor de judecată şi parchetelor de pe lângă acestea, cu sediul în Bucureşti, precum şi a altor instituţii din sistemul judiciar”, precizează Ministerul Justiţiei.

De asemenea, în cadrul proiectului de reabilitare urbană, în funcţie de spaţiul disponibil, vor fi avute în vedere şi alte obiective de interes public.

Întâlnirea a avut loc între o delegaţie română condusă de Tudorel Toader şi reprezentanţi ai Băncii Mondiale, specializaţi în mai multe domenii, între care urbanism.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.