Miniştrii de Finanţe din zona euro au salutat luni progresele înregistrate de Grecia în adoptarea reformelor convenite cu creditorii, dar au convenit să nu deblocheze o nouă tranşă de împrumut până când măsurile nu vor fi finalizate, potrivit unui comunicat citat de Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În schimbul noilor împrumuturi, creditorii internaţionali au cerut Greciei să adopte mai întâi 110 măsuri. Pentru a respecta condiţiile, Parlamentul de la Atena a adoptat săptămâna trecută un aşa-numit proiect ”omnibus” (care conţine o serie de măsuri care nu au legătură una cu cealaltă n.r.).

Între măsurile aprobate de Parlament se află condiţii mai stricte care trebuie respectate de sindicatele care vor să declanşeze greve, accelerarea procedurilor de prescriere a ipotecilor, pentru reducerea creditelor neperformante din portofoliilor băncilor, şi reducerea beneficiilor acordate familiilor.

“Eurogrup salută implementarea aproape a tuturor măsurilor convenite. Eurogrup cere autorităţilor elene să finalizeze urgent măsurile”, se arată în comunicat.

După implementarea în totalitate a măsurilor şi în funcţie de finalizarea procedurilor naţionale, conducerea ESM va aproba deblocarea celei de-a patra tranşe din programul ESM.

Noile împrumuturi, în valoare de 6,7 miliarde de euro, vor fi acordate Greciei în două tranşe, începând din luna februarie, când Grecia trebuie să achite datorii în valoare de 5,7 miliarde de euro.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.