Airbus Helicopters a livrat 409 elicoptere în 2017 şi a primit comenzi brute pentru 350 de elicoptere (335 nete), înregistrându-se o performanţă comercială puternică pentru elicopterele din categoriile heavy şi super-medium, anunţă compania.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Compania a primit 54 de comenzi pentru elicoptereSuper Puma şi 19 comenzi pentru modelul super-medium H175, confirmând aceste tipuri de aparate ca best-sellers pentru segmentele de piaţă respective. Au mai fost primite 168 de comenzi pentru elicoptere uşoare, cu un singur motor, şi 105 comenzi pentru modelele uşoare, bimotor H135/ H145. La finalul anului 2017 se înregistrau comenzi pentru 692 de elicoptere.

"Încheiem acum primul capitol al planului de transformare a companiei lansat în 2014, care ne-a permis să devenim mai puternici şi mai flexibili în condiţii de piaţă dificile. Rezultatele din 2017 confirmă efortul excelent al echipelor noastre de a transforma operaţiunile industriale, de a îmbunătăţi produsele şi serviciile şi de a livra în acelaşi timp un plan ambiţios şi creativ care ne ajută să pregătim viitorul zborului vertical. Având în vedere că anul acesta lansăm cea de-a doua etapă a transformării companiei, prioritatea noastră va fi să intensificăm aceste eforturi printr-o mai mare digitalizare a produselor, serviciilor şi operaţiunilor în beneficial clienţilor şi al siguranţei flotei noastre”, a spus Guillaume Faury, CEO Airbus Helicopters. 

Conform companiei, anul trecut s-a înregistrat un progres major în domeniul produselor noi, inclusiv modelul H160 – primul din „Generaţia H” -, iar în prezent trei prototipuri se află în faza testelor de zbor în vederea certificării în 2019. De asemenea, o campanie de testare balistică a sistemului de armament HForce amplasat pe un elicopter H145M s-a derulat cu succes, aparatul urmând să beneficieze, la finalul anului, de capabilităţi militare modulare îmbunătăţite.

Anul trecut a fost lansată şi ACH – Airbus Corporate Helicopters, cu ajutorul căreia compania poate oferi clienţilor servicii de design şi specificaţii pentru toată gama de elicoptere. De asemenea, în 2017 Airbus Helicopters a finalizat transformarea modelului industrial prin inaugurarea fabricii de pale de la Paris – Le Bourget, demers care se înscrie în noua strategie de specializare, care include fabricile de la Marignane, Donauworth şi Albacete.

La nivel internaţional, compania a livrat Armatei SUA cel de-al 400-lea elicopter UH-72 Lakota şi a pus bazele primei linii finale de asamblare în China, care urmează să livreze primele elicoptere în 2019.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.