Producţia „Ceaţa”, de Adi Voicu, a primit, duminică seară, marele premiu al juriului pentru scurtmetraj european la Premiers Planes Festival D’Angers.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Premiul i-a adus regizorului şi suma de 1.500 de euro, potrivit premiersplans.org.

„Ceaţa” este primul film de ficţiune din cariera regizorului, care a realizat până în prezent mai multe documentare împreună cu regizoarea Ana Vlad, între care „Metrobranding - O poveste de dragoste între oameni şi obiecte” şi „Victoria”.

Filmul a avut premiera internaţională la începutul anului 2017, la festivalul de la Rotterdam. A participat în competiţiile mai multor festivaluri, printre care Indie Lisabona, Cine de Huesca Spania, Cinemed Montpellier şi a mai fost premiat la Festivalul Message to Man din Sankt Petersburg cu trofeul „Centaur” pentru cel mai bun debut.

Scurtmetrajul „Ceaţa” prezintă povestea unui cuplu care doreşte să adopte un copil. Din distribuţie fac parte Mirela Oprişor, Adrian Titieni, Nataşa Raab şi Gabriela Butuc.

Director de imagine este George Chiper-Lillemark, scenografia şi costumele sunt semnate de Cristina Barbu, sunetul - de Vlad Voinescu, iar editor a fost Ciprian Cimpoi.

Proiectul a câştigat o finanţare din partea Centrului Naţional al Cinematografiei în secţiunea a II-a din anul 2014 şi a fost produs de compania Axel Film Echipamente.

Pentru cel mai bun lungmetraj european, la cea de-a 30-a ediţie, trofeul a fost acordat ex aequo filmelor „Tesnota” (Rusia), de Kantemir Balagov, şi „Winter Brothers” (Danemarca), de Hlynur Pálmason.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.