Concertul trupei rap rock Crazy Town, cunoscută pentru piesa „Butterfly”, Oscar Wekend la Cinema Elvire Popesco şi premiere cinematografice, între care cea a filmului „Pororoca”, al treilea lungmetraj al lui Constantin Popescu, selectat recent în competiţia „Voices” a Festivalului de Film de la Rotterdam şi pentru care Bogdan Dumitrache a fost desemnat la Festivalul de la San Sebastian drept „cel mai bun actor”, se numără printre evenimentele care vor avea loc în acest sfârşit de săptămână în Bucureşti.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Trupa rap rock Crazy Town, cunoscută pentru piesa „Butterfly”, lansată la finalul anilor 1990, va concerta la Hard Rock Cafe, duminică, de la ora 21.30. Biletele pot fi cumpărate din reţeaua iabilet.ro şi costă 25 şi 40 de lei, în funcţie de locul ocupat. În deschidere va cânta trupa Confessions of a Traitor din Marea Britanie.

Filmul „Pororoca”, al treilea lungmetraj al lui Constantin Popescu, va rula în cinematografele româneşti începând de vineri. Pentru rolul său, Bogdan Dumitrache a fost desemnat la Festivalul de la San Sebastian drept „cel mai bun actor”, iar pelicula a fost selectată recent în competiţia „Voices” a Festivalului de Film de la Rotterdam.

În acest film, Tudor (Bogdan Dumitrache) şi Cristina (Iulia Lumânare) au doi copii, Ilie şi Maria, sunt un cuplu aparent fericit, ducând un trai tihnit. Într-o zi, când el iese în parc cu copiii, Maria dispare. Urmează o căutare care creşte în intensitate emoţională. Filmul îşi propune să prezinte o situaţie dramatică des întâlnită, dispariţia unui copil, spunea regizorul. Modul în care ea afectează viaţa unui cuplu, cum îl erodează, cum îl descompune, în ultimă instanţă, în elementele de bază ce alcătuiesc sentimentele care ies la iveală în urma unei astfel de drame – vina, durerea, furia, deznădejdea.

În cinematografele din ţară vor mai rula în premieră în acest weekend, începând de vineri, filmul biografic dedicat lui Winston Churchill, „Darkest Hour. Ziua decisivă/ Darkest Hour”, regizat de Joe Wright, cu Gary Oldman în rol principal, comedia „Daddy Cool - Tată de profesie/ Daddy Cool”, regizată de Maxime Govare, cu Vincent Elbaz, Laurence Arn, Jean François Cayrey şi Grégory Fitoussi în distribuţie, şi thrillerul „Frăţia hoţilor/ Den of Thieves”, regizat de Christian Gudegast, cu Gerard Butler, Jordan Bridges, Evan Jones, 50 Cent, Maurice Compte şi Kaiwi Lyman-Mersereau în distribuţie.

În plus, pelicule propuse sau aflate în cursa pentru Oscarul la categoria „cel mai bun film într-o limbă străină” vor fi proiectate, în weekend, la Cinema Elvire Popesco din Bucureşti. Oscar Wekend are loc înaintea anunţării nominalizărilor la cea de-a 90-a ediţie a prestigioaselor premii - 23 ianuarie. Gala decernării trofeelor va avea loc pe 4 martie, la Los Angeles.

De vineri până duminică, la Cinema Elvire Popesco vor fi prezentate cinci producţii - „120 Battements par minute” (Franţa), de Robin Campillo, care va rula în cinematografele româneşti din 26 ianuarie, „Fixeur” (România), de Adrian Sitaru, „Loveless” (Rusia), de Andrei Zvyagintsev, „On Body and Soul” (Ungaria), de Ildiko Enyedi, şi „Happy End” (Austria), de Michael Haneke. Biletele şi sunt disponibile pe Eventbook.ro şi la casieria cinematografului Elvire Popesco.

La Palatul Suţu este programat duminică, de la ora 19.00, concertul „Sonorităţi interbelice”, cu Maria Chifu (fagot), Olga Podobinschi (pian), Mihaela Pletea (soprană) şi cu Maria Răducanu, invitat special. Biletul de intrare costă 10 lei şi include vizitarea Palatului Suţu, în termen de 30 de zile.

Prima conferinţă din noul an de la Teatrul Naţional Bucureşti va fi susţinută de filosoful şi eseistul Mihai Şora, duminică, de la ora 11.00, la Sala Studio. Biletele la acest eveniment au fost epuizate.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.