Donald Trump neagă, în două mesaje publicate pe Twitter, că şi-ar fi schimbat viziunea privind construirea zidului la graniţa cu Mexicul, după câteva ore de la declaraţiile făcute de şeful cabinetului său, John Kelly.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Preşedintele SUA a scris că Mexicul va plăti „direct sau indirect” pentru acest zid.

„Zidul este Zidul, nu s-a schimbat ori evoluat din prima zi când l-am conceput. Părţi din el vor permite, unde este necesar, să se poată privi (de cealată parte, n.r.) şi nu a existat niciodată intenţia de a-l construi în părţi unde există deja protecţie naturală, precum munţi, deşert ori apă”.

După zece minute el a revenit: „....Zidul va fi plătit, direct sau indirect, sau prin rambursare pe termen lung, de Mexic, care are un surplus ridicol de 71 de miliarde de dolari din comerţul cu SUA. Zidul de 20 de miliarde de dolari reprezintă mărunţiş, comparat cu cât produce Mexicul de pe urma SUA. NAFTA e o glumă proastă!”.

Şeful cabinetului de la Casa Albă, generalul John Kelly, susţine că Donald Trump nu a fost complet informat când a promis construirea zidului la graniţa cu Mexicul şi că ţara vecină nu va plăti pentru acesta.

El a participat, miercuri, la o reuniune a democraţilor şi a acordat un interviu postului de televiziune Fox. Din ambele cazuri, potrivit presei americane, a rezultat că Mexicul, în opinia lui, nu va plăti pentru zidul de la graniţa cu SUA, că „visătorii” (dreamers, n.r.) au posibilitatea să rămână în Statele Unite şi că preşedintele Trump a fost „prost informat” în timpul campaniei electorale.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.