Vântul puternic a doborât nouă cocaci care au căzut fie peste imobile, fie pe carosabil în staţiunea Sinaia. În judeţul Prahova, între localităţile Buşteni şi Cheia, trei autoturrisme au rămas blocate, şase persoane fiind salvate de către pompieri. Pe DN 1, peste 200 de camioane stau în coloană pe cele două sensuri de mers, pe ValeaPrahovei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit datelor furnizate de purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Prahova,  Raluca Vasiloae, vântul puternic a dezrădăcinat sau rupt nouă copaci pe raza staţiunii Sinaia.

Unul dintre copaci a căzut peste o casă, altul pe terasa unui hotel din staţiune, iar în alte cazuri pomii au blocat străzi.

Autorităţiledin Prahova au fost nevoite să oprească circulaţia pentru camioanele de peste7,5 tone pe DN1.

Coloana este de peste 130 de camioane pe sensul de la Nistoreşti spre Braşov, iar de la Azuga spre Ploieşti este de peste 80 de camioane, fiind oprite preventiv, din cauza unui incident produs pe raza judeţului Braşov, precizează sursa citată.  

În cursul nopţii, pompierii militari prahoveni au intervenit pentru deblocarea a trei autoturisme, în localităţile Buşteni şi Cheia, şase persoane fiind salvate.

Autorităţile din Prahova au pregătite două autovehicule şenilate, o autospecială pentru transport personal şi victime multiple, o autofreză pentru deblocarea drumurilor, precum şi autospeciale de intervenţie la incendii şi ambulanţe pentru eventuale misiuni de căutare-salvare a persoanelor, se arată într-un comunicat al ISU Prahova.

De asemenea, peste 221de pompieri, cu 71 autospeciale de intervenţie şi 176 mijloace tehnice sunt pregătiţi să intervină în sprijinul populaţiei şi autorităţilor locale din judeţ.

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o avertizare cod portocaliu de vânt puternicşi ninsori abundente, care vizează nordul judeţul Prahova.

 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.