Ministrul Energiei, Toma Petcu, a convocat joi comandamentul de iarnă la ora 15.00, privind situaţia din sectorul energetic la nivel naţional, comandamentul urmând a avea loc la sediul Dispeceratului Energetic Naţional (DEN), administrat de transportatorul naţional de energie Transelectrica.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

La comandament va participa ministrul Energiei, alături de conducerea DEN şi a Transelectrica, urmând ca aceştia să facă declaraţii de presă.

Totodată, toţi operatorii din domeniul enegetic vor prezenta în cadrul unei videoconferinţe situaţia privind alimentarea cu energie la nivel naţional.

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a declarat că alimentarea cu energie electrică a fost întreruptă în 132 de localităţi din 13 judeţe, din cauza viscolului, fiind afectaţi 32.000 de consumatori.

Optsprezece judeţe din Oltenia, Transilvania şi Moldova se află până joi seară sub cod portocaliu de ninsori şi viscol. De asemenea, până la ora 22.00 este în vigoare o avertizare cod galben de vânt puternic şi precipitaţii abundente.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.