Germana Angelique Kerber, locul 16 WTA şi cap de serie numărul 21, a învins-o, joi, cu 6-4, 6-1, pe croata Donna Vekici, locul 52 WTA, calificându-se în manşa a treia a Australian Open, fază în care va evolua cu rusoaica Maria Şarpova, locul 48 WTA.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Kerber s-a impus destul de rapid în faţa croatei, după un meci care a durat 70 de minute.

La rândul ei, Maria Şarapova a ajuns în manşa a treia, după victoria cu scorul de 6-1, 7-6 (4), obţinută în faţa letonei Anastasija Sevastova, locul 15 WTA şi cap de serie numărul 14, în 80 de minute.

Kerber şi Şarapova sunt singurele câştigătoare la Melbourne dintre sportivele de pe acutalualul tablou de simplu, prima în 2016, a doua în 2008, Ele s-au mai întâlnit de şapte ori până în prezent, rusoaica conducând cu scorul de 4-3. Germana are ultimele două victorii, în 2014 şi 2015, ambele în trei seturi, dar pe alte suprafeţe, iarbă (Wimbledon), respectiv zgură (Stuttgart).

Învingătoarea din acest meci ar putea evolua cu Simona Halep în semifinalele AusOpen.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.