Meteorologii au actualizat avertizarea de vreme rea şi anunţă cod portocaliu în 18 judeţe, de miercuri după-amiază. Vântul va sufla cu putere, ajungând şi la 140 de kilometri la oră în zonele montane, şi va ninge viscolit.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
CITEȘTE ȘI UPDATE - Şapte autotrenuri, blocate pe Valea Oltului din cauza drumului acoperit cu un strat de zăpadă sub care s-a format polei. Drumul Naţional 67 C Novaci - Rânca a fost închis din cauza viscolului. VIDEO

Potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie, de miercuri, ora 14.00, până joi la ora 22.00, în zona de munte va ninge însemnat cantitativ şi se va depune strat consistent de zăpadă.

În după-amiaza zilei de miercuri (17 ianuarie) şi în prima parte a nopţii de miercuri spre joi (17/18 ianuarie), în Transilvania vor fi la început precipitaţii mixte, apoi mai ales sub formă de ninsoare.

În a doua parte a nopţii de miercuri spre joi (17/18 ianuarie) şi în cursul zilei de joi (18 ianuarie) în Moldova, Dobrogea, nordul Olteniei şi pe arii restrânse în nordul Munteniei vor predomina ninsorile.

Cantităţile de apă vor depăşi local 15…20 l/mp şi izolat 30…35 l/mp.

Vântul se va intensifica treptat în cea mai mare parte a ţării, dar cu precădere în sud, centru, est şi la munte, unde vor fi rafale de 50...70 km/h, iar local în Moldova, în Dobrogea şi pe crestele montane înalte, 70...80 km/h, viscolind temporar ninsoarea.

În sudul, sud-estul şi centrul ţării, pe arii restrânse, vor mai fi depuneri de polei.

Totodată, meteorologii anunţă cod portocaliu de vânt puternic, viscol şi zăpadă troienită în Munţii Banatului, Carpaţii Meridionali şi Carpaţii de Curbură, de miercuri de la ora 18.00, până la ora 20.00.

”În Munţii Banatului, Carpaţii Meridionali şi Carpaţii de Curbură, viteza vântului la rafală va depăşi 80…90 km/h, iar pe creste se vor atinge 120 – 140 km/h, viscolind ninsoarea şi troienind zăpada, iar vizibilitatea va scădea sub 50 m!, anunţă meteorologii.

De asemenea, aceştia precizează că, joi, de la ora 1.00 până la ora 17.00, va fi cod portocaliu de vânt puternic şi ninsori viscolite în judeţele Iaşi, Vaslui, Vrancea, Galaţi, Tulcea şi zona joasă a judeţelor Neamţ şi Bacău.
Vor fi intensificări ale vântului cu viteze, în general, de 75...85 km/h şi temporar va ninge viscolit.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.