Deputaţii britanici se pronunţă miercuri asupra proiectului de lege guvernamental de ieşire a Marii Britanii din Uniunea Europeană, înainte de a fi trimis în Camera Lorzilor pentru o nouă consultare care va avea loc la sfârşitul lunii, scrie AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Acest text trebuie să pună capăt supremaţiei dreptului comunitar şi să integreze în dreptul britanic legile europene, cu scopul de a permite ţărilor să continue funcţionarea normală după Brexit. 

Textul, dezbătut încă din luna septembrie 2017, ar trebui să obţină majoritatea fără dificultate. Însă a suscitat dezbateri aprinse, mai ales în rândul majorităţii, şi ar putea fi obiectul unor modificări în camera parlamentară majoritară pro-UE. 

Guvernul conservator a fost ţinta criticilor venite din propria tabără, marţi, înaintea ultimei zile de dezbateri în Camera Comunelor. 

Adoptarea aşteptată a textului de deputaţi reprezintă totuşi o etapă decisivă pentru guvern, care a fost îndelung şicanată în timpul dezbaterilor. 

Donald Tusk, preşedintele Consiliului European, a afirmat marţi că britanicii sunt bineveniţi să rămână în Uniunea Europeană.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.