Henry Bolton, liderul UKIP (UK Independence Party), a declarat că s-a despărţit de partenera sa după ce ea a făcut mai multe comentarii rasiste la adresa lui Meghan Markle, logodnica prinţului Harry, potrivit BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

El a afirmat că relaţia lor era „evident incompatibilă” cu rolul pe care Bolton îl are în partid, însă nu are de gând să demisioneze.

Jo Marney a trimis mesaje text în care spunea că persoanele de culoare sunt urâte şi că logodnica prinţului Harry va „păta” familia regală.

Bolton a precizat că aceste afirmaţii rasiste contravin constituţiei UKIP.

Marney şi-a cerut scuze public, duminică, pentru remarcile făcute şi a susţinut că au fost scoase din context.

Fostul ofiţer de armată a preluat conducerea partidului în septembrie, devenind al patrulea lider UKIP în ultimele 18 luni.

Vechii membrii ai partidului au pus la îndoială judecata lui Bolton, numind viaţa lui privată „distracţie nefolositoare”.

Henry Bolton a declarat pentru BBC că afirmaţiile „complet nejustificate” ale lui Marney au fost făcute „acum ceva vreme”. El a adăugat că niciun context nu „apără ori justifică” unele dintre comentarii şi că a fost „şocat” atunci când a aflat de ele.

Întrebat despre stadiul mariajului său, el a spus că a „trăit sub acelaşi acoperiş” cu soţia sa cinci ani dintre cei 12 de relaţie şi că s-au separat în iulie 2017, când au ajuns la concluzia că ea şi copiii lor ar trebui să se mute în Austria, unde lucrează.

„Suntem căsătoriţi încă, separarea nu este legalizată... Am un mare respect pentru soţia mea. Este o mamă minunată, însă am avut dificultăţi”, a spus el.

Despre relaţia cu modelul Jo Marney, Bolton spune că soţia lui nu a ştiut de la început. „A aflat după trei zile. Jo Marney şi cu mine am avut o primă întâlnire de Boxing Day (26 decembrie, n.r.). I-am spus soţiei ce se întâmplă pe 30 decembrie”.

Henry Bolton, în vârstă de 54 de ani, a mai spus că modelul în vârstă de 25 de ani a fost suspendată imediat ce partidul a aflat de comentariile făcute, dar şi că va sprijini orice investigaţie va urma.

Mesajele lui Marney au fost trimise cu trei săptămâni înainte ca relaţia celor doi să înceapă, potrivit Mail on Sunday.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.