Cântăreţul Victor Socaciu este audiat luni dimineaţă, la DIICOT, în dosarul medicului Mihai Lucan, anunţă Digi 24.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Presa relata în 2009 că Victor Socaciu a primit doi rinichi de la o fetiţă de 10 ani intrată în moarte cerebrală, în condiţiile în care existau copii care ar fi putut beneficia de acest transplant.

Socaciu a susţinut că nu a avut un tratament preferenţial şi că, a făcut analize la profesorul Lucan şi după câteva luni a fost chemat pentru că se ivise ocazia transplantului,  constatatându-se  "o foarte bună compatibilitate".

Un alt pacient celebru al medicului Mihai Lucan a fost audiat joi la DIICOT.  La ieşirea de la audieri, el a declarat că a încercat, "în măsura amintirilor", să răspundă întrebărilor procurorilor. Arşinel a spus că sentimentele sale faţă de Mihai Lucan nu s-au schimbat şi că îi rămâne recunoscător acestuia.

În 21 decembrie, Mihai Lucan, fiul acestuia, directorul administrativ al Institutului Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj, Dan Emil Fofiu - Sânpătreanu şi directorul economic Sanda Rodica Baciu au fost reţinuţi pentru 24 de ore de către procurorii DIICOT, pentru delapidare şi constituirea unui grup infracţional organizat. În 22 decembrie, magistraţii Tribunalului Bucureşti au respins cererea procurorilor DIICOT de arestare preventivă a fostului şef al Institutului Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj şi a fiului acestuia, hotărând să fie plasaţi sub control judiciar. În prezent, Mihai Lucan se află în arest la domiciliu.

Conform procurorilor, membrii grupului au prejudiciat Institutului Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj-Napoca, inclusiv prin folosirea unui aparat utilizat în tratarea diferitelor forme de cancer prin crioterapie, aparat care a fost transferat la clinica privată fără acte, consumabilele necesare find achitate tot de institut. Astfel au fost trataţi 159 de pacienţi, findu-le percepute sume cuprinse între 3.000 şi 6.700 euro/intervenţie.

 
 
 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.