Trei persoane au ajuns la spital, duminică după-amiază, una dintre ele în stare gravă, după ce au fost atacate de doi câini de rasă care au sărit gardul unei case, incidentul având loc pe o stradă din municipiul Iaşi. Poliţiştii au deschis dosar penal pe numele proprietarului, aceiaşi câini atacând alte persoane şi în urmă cu o săptămână, când, de asemenea, proprietarului i-a fost întocmit dosar penal.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Incidentul a avut loc în zona Splai Bahlui, aproape de centrul oraşului, unde doi câini au sărit un gard şi au atacat o adolescentă de 15 ani care trecea pe stradă. În apărarea fetei au intervenit tatăl acesteia, precum şi un vecin de pe stradă, ambii fiind atacaţi şi ei de câini.

La faţa locului au ajuns un echipaj al SMURD şi un altul de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă, iar toate cele trei persoane - o tânără de 22 de ani şi doi bărbaţi - au fost transportate la spital. 

În starea cea mai gravă este un bărbat care a fost muşcat în zona genitală, el sărind în ajutorul tinerei atacate iniţial. Bărbatul a fost dus la Spitalul C.I.Parhon din municipiu, unde a fost supus unei intervenţii chirurgicale, iar medicii susţin că evoluţia stării lui de sănătate este favorabilă.

Tânăra rănită a fost dusă la Spitalul Sfântul Spiridon, cu plăgi muşcate la mâini şi la  picioare. O a treia persoană, un bărbat de 66 de ani, a fost muşcat de un picior şi se află, de asemenea, la Spitalul Sfântul Spiridon din Iaşi.

Poliţiştii au deschis dosar penal pe numele proprietarului celor doi câini, care au atacat alte persoane şi în urmă cu o săptămână, când, de asemenea, proprietarului i-a fost întocmit dosar penal.

După incident, câinii au fost duşi de o echipă a serviciului de ecarisaj din Iaşi la padocul situat la marginea municipiului.

"Pe numele femeii a fost deschis un dosar penal în urma incidentului de astăzi (duminică - n.r.). În urmă cu o săptămână, pe numele aceleiaşi femei a mai fost deschis un dosar penal în urma unei sesizări potrivit căreia respectivele animalele ar fi ieşit din curte şi ar fi atacat nişte oameni, fără a-i răni însă”, a declarat Anca Vâjiac, purtătorul de cuvânt al Poliţiei judeţului Iaşi. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.