Liderii PSD Buzău se poziţionează, fără excepţie, de partea premierului Mihai Tudose în scandalul din partid. În mesaje postate pe Facebook, preşedintelele Consiliului Judeţean Buzău, Petre Emanoil Neagu, primarii municipiilor Buzău şi Râmnicu Sărat, dar şi secretarul general al PSD îşi afirmă susţinerea pentru actuala guvernare din care face parte şi preşedintele PSD Buzău, vicepremierul Marcel Ciolacu, prieten al premierului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Avem o guvernare bună şi un premier capabil să implementeze programul de guvernare votat de români! Guvernul Tudose are toată susţinerea mea! A demonstrat că poate asigura o guvernare eficientă, că echipa de guvernare are foarte multe realizări, bazate şi pe o strânsa colaborare cu administraţia publică locală România are nevoie de o guvernare stabilă! Un guvern nu poate asigura creşterea economica şi dezvoltarea ţării dacă nu are continuitate în activitate! Să nu uităm că ne aflăm în Anul Centenarului şi este foarte important să demonstram că suntem uniţi şi vom duce la îndeplinire toate promisiunile făcute românilor!” a scris pe pagina de Facebook preşedintele Consiliului Judeţean, Petre Emanoil Neagu, care este şi preşedinte executiv al PSD Buzău.

La rândul său, secretarul executiv al PSD Buzău, fostul primar al municipiului Râmnicu Sărat, îi atrage atenţia preşedintelui PSD Liviu Dragnea să se gândească cu "responsabilitate” la situaţia creată în partid.

"Secretarul Executiv al Organizaţiei Judetene PSD Buzău Viorel Holban face apel către domnul preşedinte Dragnea şi către CEX-ul PSD să gândească la rece şi cu responsabilitate situaţia creată în partid în ultimile zile şi să găseasca echilibru în rezolvarea situaţiei cât mai urgent, pentru că ţara are nevoie de o guvernare stabilă precum cea actuală, condusă de domnul Mihai Tudose si de coaliţia PSD-ALDE !” se arată într-o postare a PSD Râmnicu Sărat pe pagina oficială de pe cea mai cunoscută reţea de socializare.

Şi primarul municipiului Buzău, Constantin Toma, are un mesaj de susţinere a actualului Guvern, cerându-le tranşant liderilor PSD "să lase ţara să trăiască” şi să renunţe la "spectacolul ieftin de la Bucureşti”.

"Lăsaţi ţara să trăiască, conducători ai PSD-ului! Acum, în 2018, la 100 de ani de Românie întreagă lăsaţi interesele meschine personale şi vedeţi ce este important pentru ţară! Lăsaţi Guvernul să lucreze, pentru că este pe calea cea bună chiar dacă trebuie să ia măsuri care deranjează pe unii! Românii s-au săturat de acest circ ieftin şi aşteaptă rezultate! Nu există nici un scenariu din străinătate care să ne ţină în permanenţă pe ultimul sau penultimul loc în Uniunea Europeană. Există doar conducători politici români fără viziune şi care nu pun interesul majorităţii românilor deasupra interesului personal. E timpul ca asta să se schimbe! Buzăul are nevoie de o guvernare stabilă şi nu de un spectacol ieftin la Bucureşti!”, scrie pe Facebook Constantin Toma, care este şi preşedinte al organizaţiei municipale a PSD Buzău.

La rândul său, primarul municipiului Râmnicu Sărat, Sorin Cârjan, spune că nu cunoaste împrejurările în care s-a ajuns în acest punct, dar că susţine Guvernul Tudose, ale cărui performanţe erau lăudate la final de an de toată lumea.

"Mă număr printre primarii, mulţi la număr, cărora, acaparaţi total de problemele comunităţilor pe care le conduc, le rămâne puţin timp pentru a mai putea urmări evenimente dintr-un alt orizont decât cel local. Aşa încât, în faţa ultimelor întâmplări din viaţa publică care au aşezat încă odată pe poziţii beligerante oamenii aceluiaşi partid mă declar îngrijorat! Nu cunosc împrejurările şi amănuntele care ne-au adus aici şi refuz să intru în logica analiştilor politici ori a mass-media care se “hrănesc” de pe urma scandalurilor pe care tot ei le propagă. Eu nu accept ideea că astăzi conducerea partidului are alte obiective decât acelea asumate în faţa românilor de a situa România acolo unde îi este locul, pe o poziţie fruntaşă în Europa. Nu pot, de asemenea, să nu apreciez activitatea desfăşurată de Guvernul condus de premierul Mihai Tudose, ale cărui performanţe erau lăudate la finalul anului de toată lumea. Dar cel mai mult cred în buna credinţă şi în capacitatea omului care ne-a unit în jurul său, făcând din organizaţia judeţeană Buzău, una din cele mai performante din ţară. Fac un apel la colegii din ţară, mai ales la aceia care vor decide în forurile de conducere ale partidului viitorul nostru, să nu ne mai împartă în tabere, punându-ne astfel să ne exprimăm susţinerea pentru una dintre ele. Sau dacă vor face lucrul acesta, sfidând orice logică, să ştie că eu sunt alături de omul pe care îl cunosc, din motivele pe care le-am amintit mai sus, de Marcel Ciolacu. Asemenea mie gândesc şi colegii mei de la Râmnicu Sărat”, scrie pe Facebook şi primarul municipiului Râmnicu Sărat.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.