Ministrul Fondurilor Europene, Marius Nica, spune că responsabilitatea actului de guvernare aparţine prim-ministrului şi echipei sale şi că orice decizie guvernamentală trebuie luată în interiorul Guvernului. El mai afirmă că 2018 este cel mai important an, că România poate pierde definitiv 1,5 miliarde de euro din actualul exerciţiu şi că orice zi pierdută este o crimă la adresa dezvoltării economice a ţării.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ministrul Marius Nica a postat pe Facebook, sâmbătă după-amiază, un mesaj de susţine a premierului Mihai Tudose, susţinând că sub mandatul acestuia România a acreditat Autorităţile de Management, a luat măsurile pentru îndeplinirea condiţionalităţilor ex-ante şi a primit primii bani europeni din perioada 2014-2020.

"1.5 miliarde de euro pierduţi pentru aleşii locali şi mediul privat. Dezvoltarea economică a României, cea mai importantă parte a Programului de Guvernare, nu poate fi obţinută decât prin muncă asiduă, miniştri competenţi şi linişte guvernamentală. Sub mandatul actualului Prim-Ministru, Romania a acreditat Autorităţile de Management, a luat măsurile pentru îndeplinirea condiţionalităţilor ex-ante, a primit primii bani europeni din perioada 2014-2020. 2018 este cel mai important an, România poate pierde definitiv 1.5 miliarde euro din actualul exerciţiu. Orice zi pierdută este o crimă la adresa dezvoltării economice a României. Responsabilitatea actului de guvernare aparţine Prim-Ministrului şi echipei sale, orice decizie guvernamentală trebuie luată în interiorul Guvernului!", afirmă Marius Nica.

PSD a convocat şedinţa Comitetului Executiv Naţional (CExN) pentru luni, la sediul central al partidului, pentru a tranşa situaţia din partid ca urmare a disputei dintre premierul Mihai Tudose şi ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan. Şedinţa este convocată la solicitarea mai multor lideri ai PSD, între care Gabriela Firea, Rovana Plumb, Ecaterina Andronescu sau Claudiu Manda. 

După informaţiile privind convocarea CExN au reacţionat şi miniştrii Felix Stroe şi Mircea Titus Dobre, care au transmis mesaje de susţinere a premierului Mihai Tudose. Felix Stroe, lider al PSD Constanţa, spune că "ar fi bine" ca în şedinţa Comitetului Executiv să aibă loc o discuţie serioasă despre cum poate fi democratizată puterea de decizie în partid şi că premierul are responsabilitatea actului de guvernare, dar trebuie să aibă şi decizia, în timp ce Mircea Dobre afirmă că premierul trebuie să fie în orice situaţie şeful Guvernului.

La rândul său, liderul PSD Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu, spune că o nouă schimbare de guvern ar fi sinucidere politică pentru PSD, că o demisie a premierului sau o nouă moţiune de cenzură împotriva propriului Cabinet ar duce partidul din nou la mâna preşedintelui Klaus Iohannis şi la un vot în Parlament, ambele situaţii creatoare de incertitudini, şi că PSD trebuie să dea dovadă de responsabilitate şi să conştientizeze gravele prejudicii de imagine pe care le poate înregistra partidul, precum şi riscul aruncării ţării în instabilitate politică. 

 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.