Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, şi-a exprimat dorinţa la Confederaţia naţională a brutarilor-patiseri ca bagheta să intre în patrimoniul UNESCO, potrivit Le Point.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Bagheta tradiţională este unul dintre produsele cu care Hexagonul se mândreşte. Astfel, Emmanuel Macron speră ca UNESCO să o înscrie în patrimoniul mondial al umanităţii, a declarat el vineri la Europe 1. 

"Franţa este o ţară de excelenţă în domeniul pâinii pentru că bagheta este trimisă în toată lumea. Trebuie să păstrăm această excelenţă şi ştiinţa fabricării ei şi din acest motiv trebuie să o înscriem în patrimoniu", a declarat preşedintele Republicii. "Face parte din umanitate încă de la început", a adăugat el. 

Franţa este ţara cu 33.000 de brutării, potrivit lui Dominique Anract, preşedintele Confederaţiei naţionale a brutarilor-patiseri (CNPBF). 

Brutarii îşi doresc la fel ca italienii să includă bagheta în lista UNESCO. Tehnica de răsucire napoletană a aluatului de pizza a fost inclusă în decembrie în patrimoniul intangibil al UNESCO, în urma unei "petiţii mondiale" semnate de 2 milioane de persoane pentru a susţine înscrierea. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.