Parlamentul European va recupera suma de 40.000 de euro cheltuită necorespunzător de eurodeputatul Nigel Farage, oprind jumătate din salariul britanicului timp de zece luni, relatează The Guardian şi AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Suma respectivă a fost folosită pentru remunerarea unui asistent al lui Farage, care însă nu avea activităţi legate de Parlamentul European.

Astfel, suma de 40.000 de euro va fi recuperată reţinându-se lunar din salariul europarlamentarului, din ianuarie până în octombrie.

“Există o campanie de răzbunare a Parlamentului European, de persecutare selectivă a eurodeputaţilor, a partidelor şi a grupurilor de eurosceptici”, a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al grupului parlamentar din care face parte Farage.

O purtătoare de cuvânt a Parlamentului European, contactată de AFP, nu a confirmat şi nici nu a infirmat informaţiile cu privire la Farage, însă a explicat procedurile aplicate în astfel de cazuri. “Parlamentul plăteşte salariile asistenţilor deputaţilor pentru activitatea legată direct de mandatul unui membru al Parlamentului European. Dacă după o anchetă Parlamentul nu obţine dovezile cerute şi dacă deputatul în cauză refuză să înapoieze suma plătită nejustificat, atunci Parlamentul începe recuperarea sumei”,

În total, aproximativ zece eurodeputaţi britanici din UKIP, între care şi Nigel Farage, sunt suspectaţi că au încasat nejustificat sute de mii de euro pentru a-şi plăti asistenţii care nu lucrau în cadrul parlamentului, ci aveau activităţi legate de partid.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.