Doi tineri au prins un bărbat care i-a smuls poşeta unei femei care dorea să intre într-un bloc din Constanţa, aceştia au fugit după el şi l-au imobilizat până la sosirea poliţiştilor. Agresorul a spus că a recurs la acest gest pentru că ar fi avut nevoie de bani.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Marian, în vârstă de 30 de ani, a povestit vineri, într-o conferinţă de presă organizată la sediul IPJ Constanţa, că în urmă cu două zile se întoarcea de la cumpărături când a auzit strigătul de ajutor al unei femei. Aceasta, în vârstă de 55 de ani, revenise de la serviciu şi încerca să intre în scara blocului din municipiul Constanţa unde locuieşte, iar în momentul în care se pregătea să tasteze codul de la interfon, un bărbat a venit şi i-a smuls poşeta de pe umăr. Alertat de ţipetele femeii, Marian spune că l-a văzut pe bărbatul respectiv fugind, s-a luat după el, nu înainte de a chema în ajutor alţi prieteni. În total, şase persoane au fost implicate în imobilizarea bărbatului care furase poşeta.

“Am auzit o doamnă strigând după ajutor, am văzut un individ alergând cu poşeta la subraţ, am încercat să-l imobilizez nu am reuşit singur, am strigat după nişte prieteni care m-au ajutat şi l-am prins. L-am pus la pământ, cu mâinile la spate, am anunţat poliţia”, a povestit Marian.

El a afirmat că două echipaje de poliţie au ajuns la faţa locului în două, trei minute. Bărbatul respectiv, în vârstă de 33 de ani, a spus că îi pare rău pentru fapta sa, precizând că a furat poşeta deoarece ar avea nevoie de bani pentru a-şi cumpăra medicamente.

Celălalt tânăr implicat în această acţiune, Cosmin, în vârstă de 28 de ani, a spus că agresorul nu era violent. “Eram la faţa locului şi prietenul meu a strigat după ajutor, împreună cu alţi prieteni l-am imobilizat. Nu a reacţionat violent, dar a încercat să scape până a venit poliţia. L-am ţinut la sol, iar echipajele de poliţie s-au mişcat foarte repede”, a afirmat tânărul.

Pentru fapta lor, cei doi au primit vineri, din partea conducerii Poliţiei municipiului Constanţa o diplomă pentru spiritul civic de care au dat dovadă.

“Am emis mulţumiri scrise pentru spiritul civic de care aţi dat dovadă. Sper că sunteţi mulţumiţi de rezultatul anchetei, persoana prinsă de dumneavoastră, imobilizată, a fost arestată preventiv pe o durată de 30 de zile. Cei doi tineri au contribuit decisiv la documentarea activităţii infracţionale a persoanei suspecte care a fost imobilizată de către ei, au contribuit şi la anchetă şi la aflarea adevărului în cauză”, a declarat în cadrul conferinţei de presă şeful Poliţiei municipiului Constanţa, George Munteanu.

El consideră că este important să existe o reacţie civică la orice tip de comportament antisocial, dar că aceasta trebuie realizată în aşa fel încât persoana care intervine să nu se pună în pericol.

“Este foarte important să existe reacţie civică la orice tip de comportament antisocial, însă această reacţie trebuie gândită anticipat astfel încât persoana care intervine să nu se pună în pericol şi să nu intervină ca victimă în respectiva cauză mai degrabă decât ca o persoană ce ne poate sprijini. În cazul de faţă nu a fost niciun pericol, numeric cei care au intervenit depăşeau agresorul”, a spus şeful Poliţiei municipiului Constanţa.

Bărbatul în vârstă de 33 de ani a fost arestat preventiv pentru 30 de zile şi se află în arestul IPJ Constanţa. El a fost condamnat la nouă ani de închisoare în 2010 pentru comiterea unor fapte cu violenţă, fiind liberat condiţionat în toamna anului trecut.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.