Preşedintele american Donald Trump a reacţionat, vineri, pe Twitter, după ce în presă a apărut că a folosit expresia “cocini de ţări” la o întâlnire cu parlamentarii cu privire la imigranţi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Limbajul folosit de mine la întâlnirea DACA a fost dur, dar nu acesta”, a scris Trump.

El a notat şi că nu a folosit un limbaj dispreţuitor cu privire la haitieni şi doar a afirmat că Haiti este o ţară foarte săracă şi cu multe probleme.

Presa americană a scris, vineri, că preşedintele american Donald Trump a respins pătrunderea în Statele Unite ale Americii a unor imigranţi din „cocini de ţări”. O sursă citată de CNN a vorbit despre o întâlnire cu parlamentarii, care a avut loc joi în Biroul Oval, unde Trump a întrebat: „De ce ne dorim ca aceşti oameni din cocini de ţări să vină aici?”.

În termeni vulgari, Trump ar fi respins propunerea unor senatori de a face un compromis cu privire la un acord în legătură cu imigrarea, pentru a proteja participanţii la programul DACA, în acelaşi timp în care sunt înăsprite măsurile de siguranţă la frontiere.

O persoană care are cunoştinţă despre această întâlnire a afirmat că senatorul democrat al Illinois Dick Durbin şi senatorul Lindsey Graham al Carolinei de Sud i-au prezentat lui Trump un plan care implica înjumătăţirea loteriei vizelor, la cererea organizaţiei politice Congressional Black Caucus, restul aungând la ţări slab reprezentate din Africa şi la naţiuni care au statutul de protecţie temporară, inclusiv Haiti.

Potrivit sursei, când Durbin a menţionat Haiti, Donald Trump a început să întrebe de ce îşi doresc să aducă oameni din Haiti şi mai mulţi africani în SUA, adăugând că ar trebui să fie aduşi în schimb mai mulţi oameni din ţări precum Norvegia.

Potrivit unei surse a CNN, Trump a mai spus: „De ce avem nevoie de mai mulţi oameni din Haiti? Scoateţi-i!”

Comentariile lui Donald Trump la această întâlnire au fost publicate mai întâi de The Washington Post, care a precizat că mai mulţi parlamentari care au fost prezenţi au fost „şocaţi” de afirmaţiile preşedintelui.

Senatorul Dick Durbin a declarat că Donald Trump a folosit de mai multe ori expresia “cocini de ţări” la întâlnirea din Biroul Oval.

ONU a reacţionat după apariţia acestor informaţii, calificând şocante, ruşinoase şi rasiste afirmaţiile lui Donald Trump despre pătrunderea în SUA a unor imigranţi din „cocini de ţări”.

Botswana l-a convocat pe ambasadorul SUA pentru a-şi exprima nemulţumirea după comentariile “iresponsabile, condamnabile şi rasiste” ale lui Trump, iar Uniunea Africană s-a declarat alarmată de afirmaţiile preşedintelui american.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.