Opt locuinţe au fost cuprinse de incendii în ultimele trei săptămâni în comuna Călugăreni din judeţul Prahova, iar în fiecare dintre cazuri anchetatorii au stabilit că focul a fost pus cu intenţie. După primele şapte incendii, poliţiştii au prins un suspect care a fost internat la psihiatrie, însă între timp un nou incendiu a avut loc joi seară şi a fost stins în urma unei intervenţii care a durat cinci ore, concluziile fiind că focul a fost pus intenţionat.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Prahova, Raluca Vasiloae, pompierii prahoveni au intervenit, în ultimele trei săptămâni, pentru stingerea a opt incendii care au izbucnit la locuinţe amplasate la marginea localităţii Călugăreni. Şapte dintre incendii au avut loc în perioada 21 - 30 decembrie. După fiecare dintre intervenţii a fost stabilită drept cauză a incendiului folosirea intenţionată a sursei de aprindere.

Încă de la primul incendiu poliţiştii au deschis un dosar de cercetare penală, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Mizil, iar pe parcursul cercetărilor a fost prins un bănuit, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Prahova, Raluca Brezeanu.

Surse judiciare susţin că bărbatul, care muncea ca zilier şi nu are familie, a fost internat într-un spital de psihiatrie, el având afecţiuni de acest gen, iar procurorii şi poliţiştii au probe potrivit cărora unele dintre incendii ar fi fost provocate de suspect.

Cel de-al optulea incendiu produs la Călugăreni a izbucnit joi seară, tot la o casă de marginea localităţii. Pompierii au acţionat timp de aproape cinci ore pentru lichidarea focului, care s-a extins pe aproape o sută de metri pătraţi.

Poliţiştii fac în continuare cercetări pentru identificarea persoanelor care provoacă aceste incendii. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.