Actriţa Alia Shawkat, protegonista serialului „Căutări misterioase/ Search Party”, vorbeşte într-un interviu acordat News.ro despre noul sezon al producţiei şi despre personajul ei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cel de-al doilea sezon al serialului „Căutări misterioase” va debuta pe 20 februarie,de la ora 22.00, la TNT.

Alia Shawkat o interpretează pe Dory, care, împreună cu Portia (Meredith Hagner), Elliott (John Early) şi Drew (John Reynolds), trebuie să facă faţă urmărilor căutării încheiate cu succes a colegei Chantal (Clare McNulty). Pe măsură ce fiecare dintre prieteni devine paranoic, relaţia dintre ei se uzează şi devine greu să aibă încredere că nimeni nu va descoperi secretul grupului.

Din distribuţia serialului fac parte Alia Shawkat, Meredith Hagner, John Early, John Reynolds şi Brandon Micheal Hall. Producători executivi sunt Sarah-Violet Bliss, Charles Rogers, Michael Showalter, Lilly Burns şi Tony Hernandez. „Search Party” este produs de studioul T al companiei Turner, în asociere cu Jax Media.

Alia Shawkat, născut pe 18 aprilie 1989, în California, este cunoscută în special pentru rolurile din producţii de televiziune ca „State of Grace” (2001) şi „Arrested Development” (2003). A jucat cu George Clooney, în „Three Kings” (1999), cu Martin Lawrence, în „Rebound” (2005), şi cu Ellen Page, în „Whip It” (2009). A fost şi producător al primului sezon al serialului „Search Party” şi a regizat un episod al producţiei „Sugar” (2015). În 2018, a încheiat filmările pentru „Blaze”, regizat de Ethan Hawke, şi semnează scenariul comediei „Duck Butter”, regizată de Miguel Arteta, în care deţine rolul principal. 

Prezentăm intreviul acordat agenţiei News.ro de actriţa Alia Shawkat: 

Cum s-a făcut trecerea la cel de-al doilea sezon? Se întâmplă totul în mintea personajului tău, Dory? Cum este menţinută doza de umor care completează misterul poveştii?

Alia Shawkat: Cred că este meritul scenariului, decât felul în care producţia se dezvoltă în primul sezon din punct de vedere tonal. Nu prea ştiam cum va ieşi. Făceam scenele şi râdea. Dacă se întâmpla ceva dramatic, speram să aibă sens. Îmi place să cred că a avut. Am avut aceeaşi abordare şi de data asta. Nu am procedat de genul „Hai să facem lucrurile ca la primul sezon”. Am adus realitatea şi extremele în tot, în fiecare personaj. Dory este ceva mai cu picioarele pe pământ şi ia lucrurile mai în serios. Iar celelalte personaje, precum Eliott şi Portia, exagerează lucrurile. Dar încă există adevăr în ele. Totuşi, cred că echilibrul se regăseşte pe măsură ce jucăm. Nu neapărat în scenariu, nu neapărat în în timp ce facem scenele, ci în tot.

Ai putea spune că este un sezon mai întunecat?

Alia Shawkat: Este un sezon mai puţin însorit.

A existat vreun moment pentru tine, ca actor, în timp ce ai urmărit episoadele, să ai pornirea de a-ţi lovi personajul? Pentru că, la un moment dat, ar trebui să înveţe din marile greşeli pe care le fac.

Alia Shawkat: Am simţit că pentru Dory, în primul sezon, lucrurile se întâmplau mult în capul ei. Sau nu? Cel puţin, pentru ea, lucrurile au devenit foarte reale, până în ultimul moment, când a realizat că nu erau. Iar momentul în care se priveşte în oglindă a fost un fel de „Am muncit atât să aflu adevărul despre mine, iar adevărul este mai rău decât credeam şi sunt mult mai concentrată pe mine decât credeam”. Cred că al doilea sezon este încă negarea, însă este vorba despre negarea unor lucruri mult mai importante.

Referitor la creşterea şi evoluţia personajelor, care a fost procesul de descoperire a noilor abordări comice pentru al doilea sezon?

Alia Shawkat: Intriga se derulează în viteză. Datorită intrigii, a ceea ce s-a întâmplat în primul sezon, nu există o altă variantă decât ca personajele să evolueze, să le facem şi să fie scrise diferit. Acesta este darul poveştii. De asemenea, ea pune la încercare prietenia mult mai mult, în timp ce primul sezon a făcut asta mai puţin, însă în final, suntem ca o gaşcă. Provocarea adevărată este atunci când ceva groaznic se întâmplă să vezi cine îţi este alături.

Dory este asemănătoare unora dintre cei care locuiesc în Brooklyn. Ai cunoscut pe cineva ca ea?

Alia Shawkat: Da, am cunoscut. Cred că este puţin din Dory în fiecare dintre noi. În mine, mai ales când eram mai tânără. Sunt multe aspecte asemănătoare. Nu am intrat în atât de multe încurcături, pentru că actoria mi-a salvat viaţa. Dar, da, cred că lucrul pe care îl găsesc cel mai interesant la ea este politeţea şi amabilitatea, mai ales în al doilea sezon. Ea se gândea mereu „Îmi ajut prietenii, sunt o persoană bună. Vreau să îi ajut pe alţii, pentru că sunt un om bun”. Dar toate alegerile astea vin dintr-o altă zonă. Ea se află în etapa de negare şi cred că este vorba despre ceva cultural, poate aşa cunt femeile, să fii nevoită să simţi că eşti o persoană bună şi să faci lucruri bune. Uneori, trebuie să faci ce e bine pentru tine, iar asta nu este neapărat egoism. Este o tranziţie pe care trebuie să o facă orice persoană când devine adult - „Aş fi mai fericită dacă aş începe să am grijă demine şi să am priorităţi, înainte de a da o mână de ajutor altora şi să cred că pot face diferenţa”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.