Sosirea concurenţilor de la Dakar 2018, joi, la La Paz, a fost perturbată de ciocniri între manifestanţi şi poliţişti, în contextul unui climat social tensionat în Bolivia, informează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Aproape o sută de persoane s-au confruntat cu forţele de ordine, care au folosit gaze lacrimogene pentru dispersarea manifestanţilor.

Sticle de apă şi scaune au fost aruncate în direcţia automobilului organizatorilor care a deschis parada. Primii motociclişti sosiţi au fost fluieraţi copios, înainte de o nouă confruntarea între manifestanţi şi poliţie.

De asemenea, au fost aruncat şi petarde şi fumigene.

"Vrem spitale, nu Dakar!" sau "Abrogaţi codul penal!" au scandat manifestanţii, în contextul social tensionat din Bolivia împotriva preşedintelui Evo Morales, aflat la putere din 2006 şi care speră să rămână în funcţie până în 2025.

Evo Morales şi-a exprimat satisfacţia faţă de sosirea Raliului Dakar: "Este o mândrie pentru noi să participăm la acest eveniment, care ne poate integra în lume, poate promova sportul şi poate atrage turişti".

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.