Eastman Kodak a lansat marţi o criptomonedă numită “KODAKCoin”, pentru fotografi, aceasta făcând parte din “KODAKOne”, o platformă de administrare a drepturilor asupra imaginilor, în cadrul unui parteneriat cu WENN Digital, iar anunţul a dus la creşterea de peste două ori a preţului acţiunilor companiei, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Platforma foloseşte tehnologia blockchain, aflată la baza bitcoin şi a altor monede digitale, care s-au apreciat puternic în ultimele luni şi au provocat temeri legate de formarea unei bule speculative.

Acţiunile Eastman Kodak au crescut marţi cu circa 92%, la 5,95 dolari pe unitate, la bursa din New York, iar în timpul tranzacţiilor au atins un vârf de 6,65 dolari pe unitate.

Producătorul de aparate de fotografiat înfiinţat acum peste 100 de ani a avut dificultăţi să se reinventeze într-un producător de software şi tehnologie. Kodak a fost membră a indicelui Dow Jones Industrials până în aprilie 2004, iar acţiunile sale au scăzut cu 90% de când a ieşit din procedura de faliment, în 2013.

Mai multe alte companii au înregistrat creşteri puternice ale acţiunilor în  ultimele câteva săptămâni, după ce au anunţat că îşi transformă activităţile în afaceri cu monede virtuale.

”Devine ridicol. Din punct de vedere al fundamentelor nimic din toate acestea nu are sens”, a declarat Dennis Dick, trader la compania Bright Trading din Las Vegas.

Acţiunile Riot Blockchain s-au triplat începând din luna octombrie, când fosta companie de biotehnologie şi-a schimbat numele şi a anunţat că îşi va concentra afacerile pe bitcoin.

În mod similar, acţiunile producătorului de băuturi răcoritoare Long Island Iced Tea au crescut de peste două ori de când compania a anunţat că se va concentra pe tehnologia blockchain şi că îşi schimbă numele în Long Blockchain.

WENN Digital aparţine grupului WENN Media, care oferă fotografii pentru site-uri şi  media.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.