Fostul preşedinte al Autorităţii de Supraveghere Financiara (ASF), Mişu Negriţoiu, va îndeplini funcţia de consultant senior în cadrul companiei de consultanţă şi audit EY România, a anunţat marţi compania.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Mişu Negriţoiu se alătură EY România în calitate de Senior Advisor. El va oferi consultanţă pentru tranzacţii şi va sprijini dezvoltarea strategiei de piaţă a EY, la nivel local, dar şi internaţional”, se arată în comunicatul publicat marţi. 

În luna mai a anului trecut, plenul reunit al Parlamentului l-a revocat pe Mişu Negriţoiu din funcţia de preşedinte al ASF cu voturi 238 ”pentru” şi niciunul ”împotrivă”. 

În luna aprilie a anului trecut, ASF a decis sancţionarea fondului de pensii private NN Pensii cu o amendă de 750.000 lei, reprezentând 1% din capitalul social al fondului, de 75 milioane lei, aceasta fiind cea mai mare amendă aplicată de ASF de la înfiinţare, şi a decis retragerea autorizaţiei directorului general Raluca Ţintoiu, din cauza mesajului trimis clienţilor, legat de naţionalizarea fondurilor de pensii private.

Mişu Negriţoiu a ajuns preşedinte al ASF la 1 aprilie 2014, cu sprijinul PSD, care a votat masiv în Parlament numirea sa. Negriţoiu a venit la conducerea ASF în locul lui Dan Radu Ruşanu, care şi-a dat demisia de la şefia autorităţii din arestul poliţiei, în martie 2014, în condiţiile în care era arestat pentru 30 de zile în dosarul Carpatica - ASF.

În perioada mai 1997 – aprilie 2014, Negriţoiu a lucrat în cadrul ING România, potrivit contului de LinkedIn. În perioada 2010-2012, el a ocupat funcţia de director general al băncii, iar între septembrie 2012 şi aprilie 2014, a fost preşedintele ING Bank România.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.