Primarul PSD al Iaşiului Mihai Chirica a declarat pentru News.ro că speră ca următoarea reuniune a Comitetului Executiv Naţional, care ar urma să aibă loc la Iaşi, să nu însemne turism social-democrat, ci PSD să-lîmputernicească pe Mihai Tudose să semneze contractul pentru construirea autostrăzii Iaşi-Târgu Mureş.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

 "Nu mă surprinde faptul că şedinţa CEx de la finalul lunii ianuarie se va ţine la Iaşi. E o practică să aibă loc aceste reuniuni în alte localităţI decât Bucureştiul. Dar sper să aflăm că premierul Tudose a fost împuternicit de partid să semneze contractul pentru autostrada Iaşi-Târgu Mureş. Dacă nu vor veni cu ceva concret şi vor prezenta iarăşi desene pe hârtie, gen autostradă spre Ardeal prin Braşov, atunci prezenţa şefilor PSD la Iaşi va însemna turism social-democrat. Dar la Iaşi, dacă tot vii, atunci să vii cu pioşenia care se cuvine unui oraş cândva capitală, nu pentru o agendă de turism", a declarat pentru News.ro, primarul Iaşiului, MihaiChirica.

El a precizat că, din punct devedere politic, nu se aşteaptă ca la reuniunea de la Iaşi să se întâmple lucruri spectaculoase.

"Nu mă aştept la ceva extraordinar. Dar şedinţa de azi (luni – n.r.) a CEx a arătat existenţa unei fisuri în PSD, care va regla şi va despărţi apele în partid. PSD e condus acum de oameni din PRM şi de la fostul PDL, iar în partid nu există decizia celor care au formaţie de stânga", a mai spus Mihai Chirica.

Premierul Mihai Tudose a anunţat luni seară, după şedinţa CEx, că propunerea sa de restructurare a Guvernului va fi discutată în Comitetului Executiv Naţional (CExN) al PSD de la finalul lunii ianuarie, de la Iaşi.

 
 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.