Cererile de azil cu acrescut cu 17% anul trecut în Franţa şi au depăşit pragul istoric de 100.000 de cereri, a anunţat luni Pascal Brice, directorul general al Oficiului francez pentru protecţia refugiaţilor (Ofpra), relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Acesta nu este un aflux masiv, suntem capabili, în ţara noastră, să gestionăm această situaţie”, a estimat el la CNEWS, în faţa acestui record ”de cel puţin 40 de ani”.

În 2016, s-a înregistrat o creştere cu 6,5% a cererilor.

Un pic mai bine de un sfert dintre solicitanţii de azil şi-au văzut solicitarea soluţionată în 2017, cu un nivel de succes în uşiară scădere - 36% faţă de 38% în anul precedent.

În total, aproape 43.000 de persoane au fost protejate de Franţa şi au obţinut statutul de refugiat, a adăugat directorul general al Ofpra, un număr care include deciziile luate în apel.

Prima ţară de origine a solicitanţilor de azil este Albania, considerată ca ”sigură” de către autorităţile franceze, cu un slab nivel de succes al cererilor, de 6,5%, urmată de Afganistan şi Haiti.

”Termenele de instrucţie vor fi de două luni la sfârşitul lui 2018, la solicitarea preşedintelui Republicii”, a declarat Pascal Brice, care aunţă un termen mediu în scădere, de trei luni în prezent.

Întrebat despre acuzaţii formulate de ONG-uri ca Human Rights Watch (HRW), care denunţă confiscări ale unor corturi şi bunuri personale ale migranţilor instalaţi în apropiere de Calais, el şi-a exprimat dorinţa ca primirea acestora din urmă să continue.

Emmanuel Macron a promis să se ducă la Calais până pe 18 ianuarie, pentru a discuta cu aleşi şi actori vizaţi de migraţia către Regatul Unit, pe fondul unei dezbateri polemice pe tema politicii guvernamentale cu privire la controlul solicitanţilor de azil.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.