”Testamentul lui Abraham”, a doua carte semnată de Igor Bergler şi editată de Litera, a depăşit 58.000 de exemplare vândute după trei luni de la lansare. La Gaudeamus 2017, volumul a câştigat trofeul ”cea mai râvnită carte”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cartea a fost la precomandă din 1 septembrie 2017, iar în librării a apărut din 1 octombrie 2017. În aceeaşi perioadă, ”Biblia pierdută”, semnată Igor Bergler, s-a vândut în 51.000 de exemplare. 

”Biblia pierdută” a fost vândută deocamdată în 15 ţări şi va apărea la cele mai importante edituri din fiecare ţară. În Italia, volumul va fi editat de La nave di Teseo, editura înfiinţată de Umberto Eco.

Cărţile lui Igor Bergler s-au vândut până acum în peste 200.000 de exemplare doar în România.

În această primăvară, editura Litera va lansa ”Şase poveşti cu draci”, o carte de povestiri a lui Igor Bergler, în afara seriei ”Charles Baker”, iar în toamna lui 2019 va pregăti cel de-al treilea roman al seriei, ”Minciuna lui Michelangelo”.

În "Testamentul lui Abraham" conspiraţiile sunt şi mai teribile, misterele şi mai adânci, ritmul şi mai ameţitor. Piesele de puzzle care o alcătuiesc, referinţele culturale ascunse în plină vedere - de cele mai multe ori în cheie parodică -  şi inteligenţa diabolică a construcţiei fac din lectura ei o experienţă unică. 

Romanul de peste 700 de pagini al lui Igor Bergler este despre Charles Baker, profesor la Princeton şi fost şef de campanie al preşedintelui SUA, care îşi descoperă asistentul ucis cu bestialitate în campusul universităţii. Pornind pe urma indiciilor lăsate de acesta, profesorul află că tânărul său colaborator descoperise un adevăr îngrozitor despre cel mai important preşedinte american, Abraham Lincoln. Un adevăr atât de exploziv, încât scoaterea sa la iveală ar putea schimba istoria Americii şi a întregii lumi.

“Volumul e un omagiu adus cărţilor, tuturor cărţilor, de la poemele lui Homer până la povestirile metafizice ale lui Borges, într-o lume tot mai sufocată de o cultură a imaginilor nesfârşite şi goale de conţinut care ne agresează în fiecare secundă. Nu numai că o imagine nu face cât o mie de cuvinte, după o expresie stupidă care se tot repetă papagaliceşte, ci, din contră, o mie de imagini nu fac cât o vorbă a lui Cervantes sau a lui Rabelais sau a lui Umberto Eco”, spune Igor Bergler.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.