Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, s-a întâlnit, luni, cu ambasadoarea Suediei, Anneli Lindahl Kenny, discuţiile vizând dezvoltarea cadrului juridic bilateral, transferul persoanelor private de libertate, precum şi condiţiile din penitenciarele din România. De asemenea, ministrul Justiţiei a discutat cu diplomatul suedez despre raportul Comisiei Europene cu privire la progresele României în cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare (MCV), potrivit Ministerului Justiţiei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ministerul Justiţiei spune că în cadrul întâlnirii, care a avut loc la sediul ministerului, au fost discutate aspecte referitoare la colaborarea în domeniul justiţiei, cu accent pe dezvoltarea cadrului juridic bilateral, transferul persoanelor private de libertate, precum şi condiţiile din penitenciarele din România. De asemenea, un alt subiect abordat în cadrul întâlnirii a vizat Raportul Comisiei către Parlamentul European şi Consiliu privind progresele înregistrate de România în cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare, iar în acest context "ministrul Justiţiei a menţionat progresele realizate şi consemnate în Raport şi a exprimat încrederea în realizarea obiectivului ridicării Mecanismului de Cooperare şi Verificare înainte de preluarea de către România a Preşedinţiei Consiliului UE, la începutul anului 2019".

"Întrevederea de astăzi a constituit un bun prilej pentru consolidarea relaţiilor de cooperare şi manifestarea dorinţei reciproce de a continua buna colaborare dintre cele două state", adaugă Ministerul Justiţiei.

Ambasada Suediei se află printre cei şapte semnatari ai comunicatului comun transmis în luna decembrie de şapte reprezentanţe diplomatice în România care au atras că modificarea în Parlament a legilor justiţiei, precum şi amendamentele depuse la Codurile Penale riscă să pună în pericol progresele făcute de ţara noastră în domeniul reformelor din justiţie. Cele şapte ambasade au avertizat coaliţia PSD - ALDE să evite orice acţiune care ar putea slăbi independenţa justiţiei şi să ceară avizul Comisiei de la Veneţia pe legile justiţiei.

 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.