Bărbatul care a agresat, vineri dimineaţă, doi copii în liftul unui bloc din Bucureşti a fost prins de poliţişti luni dimineaţă, iar după mai multe ore de audieri a fost reţinut pentru 24 de ore. El este poliţist în cadrul Brigăzii Rutiere a Capitalei, iar la audieri a recunoscut faptele. Mama celor doi copii agresaţi, care a mers la sediul Poliţiei Capitalei pentru a da declaraţii, le-a spus jurnaliştilor că îşi doreşte ca agresorul să fie pedepsit, iar din punctul său de vedere, ca părinte, acesta ar merita pedeapsa cu moartea. Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, aşteaptă explicaţii până miercuri de la conducerea Poliţiei Române în legătură cu testările psihologice la care a fost supus poliţistul, a declarat purtătorul de cuvânt al MAI, Monica Dajbog. Ea a mai spus că ministrul Carmen Dan apreciază necesară o evaluare de ansamblu a managementului Poliţiei, la toate nivelele, care "se poate face doar printr-o diagnoză serioasă de sistem", iar "până atunci toţi acei şefi care de-a lungul timpului au ascuns problemele sub preş ar trebui să facă un pas înapoi".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
CITEȘTE ȘI Bărbatul care a agresat doi copii în liftul unui bloc din sectorul 6 al Capitalei, reţinut pentru 24 de - FOTO
CITEȘTE ȘI Mama copiilor agresaţi sexual: Vreau ca bărbatul să fie pedepsit. Este bine că Poliţia nu a ascuns că agresorul este poliţist

Carmen Dan aşteaptă până miercuri explicaţii privind testările la care a fost supus poliţistul care a agresat sexual doi copii

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, aşteaptă explicaţii până miercuri de la conducerea Poliţiei Române în legătură cu testările psihologice la care a fost supus poliţistul care a agresat sexual doi copii în liftul unui bloc din Capitală, a declarat purtătorul de cuvânt al MAI, Monica Dajbog. Ea a mai spus că ministrul Carmen Dan apreciază necesară o evaluare de ansamblu a managementului Poliţiei, la toate nivelele, care "se poate face doar printr-o diagnoză serioasă de sistem", iar "până atunci toţi acei şefi care de-a lungul timpului au ascuns problemele sub preş ar trebui să facă un pas înapoi".

Ea a spus că ministrul de Interne aşteaptă până miercuri explicaţii de la şeful Poliţiei Române.

"Cât de serioase şi riguroase au fost testările psihologice la care a fost supus acest agent şi când a fost ultima testare psihologică a acestuia. Cum a fost posibil ca nimeni, în atâţia ani, să nu sesizeze problemele acestui agent. Ce calificative profesionale a obţinut poliţistul în ultimii ani. Ce propuneri are Poliţia Română pentru evitarea pe viitor a unor astfel de cazuri", sunt întrebările la care Carmen Dan aşteaptă răspuns, a precizat Monica Dajbog, într-o conferinţă de presă.

Ea a spus că ministrul Carmen Dan apreciază absolut necesară o evaluare de ansamblu a managementului Poliţiei, la toate nivelele, iar "acest lucru se poate face doar printr-o diagnoză serioasă de sistem".

"Oamenii de bună credinţă din Poliţie ştiu mai bine ca oricine altcineva că sistemul este vechi, insuficient organizat şi prost gestionat în multe domenii. Este nevoie de o reformă adevărată şi vom vedea dacă această reformă va putea fi făcută cu aceleaşi persoane care au condus acest sistem în ultimii ani. Ministrul de interne a decis ca până se va termina această diagnoză de sistem, toţi acei şefi care de-a lungul timpului au ascuns problemele sub preş ar trebui să facă un pas înapoi", a declarat Monica Dajbog.

Ea a mai spus că ministrul apreciază atitudinea poliţiştilor de la Brigada de Poliţie Rutieră care l-au recunoscut pe agresor şi au anunţat echipa de investigatori. "Poliţiştii au demonstrat de fiecare dată că sunt o castă profesională, că sunt uniţi atunci când îşi susţin drepturile şi condiţia profesională. Cu toate acestea, există o limită peste care această unitate de castă profesională nu poate trece – încălcarea legii. Nu toată Poliţia este de blamat, însă sistemul trebuie corectat. Nu toţi poliţiştii sunt vinovaţi. Aceia puţini care comit abateri grave sunt identificaţi, prinşi şi excluşi din Poliţie", a mai declarat purtătorul de cuvânt al MAI.

Dajbog a precizat că poliţistul lucrează în sistem din anul 1990, iar din 2010 lucrează la Brigada Poliţiei Rutiere, subliniind că, în opinia conducerii MAI, sistemul actual nu are pârghii eficiente de verificare şi testare.

"Această gravă situaţie presupune o analiză serioasă asupra cunoaşterii propriilor angajaţi, iar în cazul de faţă nu e vorba de vreun nou angajat faţă de care să nu fi existat timpul efectiv de cunoaştere. Este un angajat care lucrează din 1990 în sistem şi din 2010 la Brigada Poliţiei Rutiere. MAI recunoaşte faptul că, în timp, au mai existat derapaje grave la unii poliţişti, ceea ce înseamnă, în viziunea conducerii ministerului, că sistemul actual nu are pârghii eficiente de verificare, testare, cunoaştere", a mai spus reprezentantul MAI.

 

"În şedinţa de comandă, care a avut loc astăzi la MAI, ministrul a transmis că Poliţia Română se află în punctul la care trebuie să conştientizeze că această instituţie înseamnă, înainte de toate, un reper de profesionalism, corectitudine şi integritate. Problemele sistemului nu ţin numai de lipsa de personal, dotare sau de salarii. Genul acesta de situaţii pe care le radiografiem în spaţiul public reflectă o imagine care trebuie urgent schimbată", a adăugat Dajbog.

UPDATE - Bărbatul care a agresat doi copii în liftul unui bloc din Bucureşti este poliţist la Brigada Rutieră

Bărbatul care a agresat, vineri dimineaţă, doi copii în liftul unui bloc din Bucureşti şi care a fost prins luni dimineaţă este poliţist în cadrul Brigăzii Rutiere. La audieri, el a recunoscut faptele.

Bărbatul ar fi agent la Brigada Ruieră, ar fi fost recunoscut de către colegii săi şi astfel s-a ajuns la el.

"Da, este poliţist la Rutieră, au confirmat colegii de acolo, care au analizat imaginile. Clar este poliţist la Brigada Rutieră Bucureşti. Nu ne face cinste aşa ceva", a declarat Dumitru Coarnă, preşedintele Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual.

Informaţia a fost confirmată şi de purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei: "Persoana aflată la sediul Poliţiei Capitalei este agent de poliţie la Brigada Rutieră".

De asemenea, la audieri bărbatul a recunoscut faptele.

Conform unor surse judiciare, bărbatul, Eugen Stan, lucrează la Brigada Rutieră a Capitalei din august 2010. Înainte de a lucra la Brigada Rutieră, bărbatul a fost angajat al Jandarmeriei. El este căsătorit şi are o fiică majoră.

Un bărbat suspectat în cazul agresării sexuale a celor doi copii în liftul unui bloc din Capitală, prins de poliţişti

Un bărbat suspectat în cazul agresării sexuale a celor doi copii în liftul unui bloc din cartierul Drumul Taberei a fost prins de poliţişti, luni, după trei zile de căutări.

Bărbatul a fost prins luni şi a fost dus la Poliţie pentru audieri.

"La acest moment, la sediul Poliţiei Capitalei se află un potenţial suspect în cazul de agresiune sexuala din 05.01.2018 - un bărbat de 45 de ani. Faţă de acesta se desfăşoară activităţi  procedurale prevazute de Codul de procedură penală", a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei, Diana Sarca.

Aproape trei sute de poliţişti au fost mobilizaţi, în ultimele trei zile, pentru căutarea bărbatului care a agresat sexual doi copii în liftul unui bloc din cartierul Drumul Taberei şi au fost date publicităţii imagini cu acesta, suprinse de camarele video din bloc. De asemenea, poliţiştii au găsit şi alte camere de supraveghere care l-au surprins pe bărbat.

Agresiunea a avut loc vineri, când doi copii în vîrstă de cinci şi nou ani au fost agresaţi sexual în liftul unui bloc din Drumul Taberei. Când au scăpat, copiii au povestit părinţilor ce au păţit, iar aceştia au depus o plângere la Secţia 22 din Capitală. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.