RATB va instala sisteme GPS pe toate mijloacele de transport în comun, a anunţat, miercuri, directorul general interimar al RATB, Adrian Mihail, precizând că în acest mod bucureştenii vor putea şti timpii în care vehiculele vor ajunge în staţii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Instalarea de GPS pe toate mijloacele de transport va permite cetăţenilor să ştie, prin mijloacele noastre de informare şi smartphone-uri, timpii în care vehiculele ajung în staţii”, a declarat Adrian Mihail în cadrul comandamentului organizat la Primăria Capitalei pentru adoptarea de măsuri în vederea fluidizării traficului.

Directorul RATB a mai spus că achiziţia de vehicule noi în vederea reînnoirii parcului auto al Regiei este importantă, pentru că în acest fel transportul în comun va deveni mai atractiv.

„Proiectele noastre vor asigura o mai mare predictibilitate când vor fi puse în practică”, a subliniat Adrian Mihail.

Primăria Capitalei va achiziţiona, într-o primă etapă, 42 dintre cele 100 de autobuze electrice, „cu costuri minime şi fără investiţii şi avize suplimentare”, pentru zona centrală a Bucureştiului, potrivit unui proiect de hotărâre privind aprobarea documentaţiei tehnico-economice, studiu de fezabilitate, pentru introducerea de autobuze electrice în sistemul de transport public, aprobat, în decembrie, într-o şedinţă a Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB).

Autobuzele vor avea podeaua total coborâtă şi vor fi dotate cu instalaţie de ventilaţie, aer condiţionat şi încălzire, precum şi cu facilităţi pentru accesul persoanelor cu handicap. Vor avea, de asemenea, un sistem de infotainment, un sistem de taxare pentru carduri contactless, precum şi wifi şi sisteme de supraveghere video şi de numărare a călătorilor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.