O emisiune de timbre dedicată serialului de televiziune „Urzeala tronurilor/ Game of Thrones” va fi lansată pe 23 ianuarie de Royal Mail (Poşta Regală din Marea Britanie, n.r.), scrie bbc.com.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Colecţia va include 15 trimbre şi va fi lansată cu scopul de a pune în lumină contribuţiile britanice la serialul de televiziune bazat pe romanele din seria „Cântec de gheaţă şi foc”, scrise de autorul american George R. R. Martin. 

Show-ul de televiziune american a fost filmat în mare parte în Irlanda de Nord, cu o distribuţie în care predomină actorii britanici şi irlandezi.

Daenerys Targaryen (Foto: Royal Mail)
Daenerys Targaryen (Foto: Royal Mail)

Personajele Daenerys Targaryen, Jon Snow şi Arya Stark, interpretate de starurile britanice Emilia Clarke, Kit Harington şi, respectiv, Maisie Williams, se numără între personajele care apar în emisiunea de timbre.

Arya Stark (Foto: Royal Mail)
Arya Stark (Foto: Royal Mail)

În colecţie vor fi incluşi şi actorii britanici: Lena Headey, care o interpretează pe Cersei Lannister, Sophie Turner, care joacă rolul Sansei Stark, şi Charles Dance, care interpretează personajul Tywin Lannister.

Cersei Lannister (Foto: Royal Mail)
Cersei Lannister (Foto: Royal Mail)

Alte personaje importante ale serialului care sunt interpretate de actori britanici şi care vor apărea în emisiunea de timbre sunt: Eddard Stark, interpretat de Sean Bean, şi Olenna Tyrell, interpretată de Dame Diana Rigg.

În colecţie vor apărea, de asemenea, două personaje care sunt interpretate de actori de alte naţionalităţi - Tyrion Lannister, jucat de americanul Peter Dinklage, şi Jaime Lannister, jucat de actorul danez Nikolaj Coster-Waldau.

Tyrion Lannister (Foto: Royal Mail)
Tyrion Lannister (Foto: Royal Mail)

Pe alte cinci timbre vor fi imagini cu personajul „Night King” (Regele Nopţii) şi armata sa de „White Walkers” (Umblători Albi), precum şi cu uriaşi, lupi străvechi, dragoni, dar şi cu Tronul de Fier.

Timbrele vor fi puse în vânzare din 23 ianuarie la oficiile poştale din Regatul Unit al Marii Britanii şi al Irlandei de Nord şi vor putea fi cumpărate şi sunând la numărul de servicii cu clienţii al Royal Mail. De asemenea, pot fi comandate înainte de lansare pe site-ul Royal Mail.

Tronul de Fier (Foto: Royal Mail)
Tronul de Fier (Foto: Royal Mail)

Royal Mail a mai lansat emisiuni de timbre inspirate de francize precum „Star Wars” şi „Harry Potter”.

Cel de-al optulea şi ultimul sezon al serialului „Game of Thrones” se află în producţie şi ar urma să aibă premiera în 2019.

„Urzeala tronurilor” este un serial de televiziune produs de HBO sub forma unei fantezii medievale, pe baza romanelor scrise de George R. R. Martin în seria „Cântec de gheaţă şi foc”. Serialul prezintă aventurile dramatice şi intrigile la care participă membrii familiilor Stark, Lannister, Baratheon şi Targaryen, care vor să cucerească Tronul de Fier din regatul Westeros.

Cel de-al şaselea sezon al serialului „Urzeala tronurilor”, difuzat în primăvara anului 2016, a fost primul din această producţie a postului HBO care a depăşit evenimentele relatate în seria „Cântec de gheaţă şi foc”.

Serialul a devenit un veritabil fenomen social, fiind extrem de apreciat de telespectatori pentru interpretările actorilor, complexitatea personajelor, evoluţia firului narativ şi decorurile spectaculoase. „Urzeala tronurilor” a câştigat şi numeroase trofee importante, inclusiv premii Emmy.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.