Preşedintele american Donald Trump a făcut ironii pe tema modificărilor climatice, în contextul în care nordul Statelor Unite este afectat de un val de frig extrem, cu temperaturi de până la -40°C, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În Est, în ajunul Anului Nou ar putea să fie CEL MAI MARE FRIG înregistrat vreodată. Poate am putea să folosim puţin din această bătrână încălzire a climei pe care ţara noastră, ci nicio altă ţară, se pregăteşte să plătească trilioane de dolari, pentru a se proteja de el. Acoperiţi-vă”, a scris joi preşedintele american pe Twitter.

Miliardarul în vârstă de 71 de ani s-a arătat mereu sceptic cu privire la încălzirea globală, denunţând, înainte să devină preşedinte, inclusiv o ”invenţie” a Chinei.

Acest mesaj postat pe Twitter joi a declanşat o avalanşă de reacţii ale unor navigatori pe Internet şi oameni de ştiinţă, care încearcă să-i explice modificările climatice preşedintelui american.

”Modificarea climatică este foarte reală, chiar dacă e foarte frig în exteriorul Trump Tower în acest moment”, i-a răspuns pe Twitter directorul Academiei de Ştiinţe din California Jon Foley.

”La fel, există în continuare foamete în lume, chiar dacă dumneavoastă tocmai aţi mânat un Big Mac”, a adăugat el.

”În 2017 au existat aproximativ trei recorduri de clădură în Statele Unite, pentru fiecare record de frig”, a subliniat deputata democrată din statul Washington Pramila Jayapal.

”Meteorologia nu este acelaşi lucru cu clima. Preşedintele ar trebui să poată să înţeleagă asta. Nu este greu”.

Potrivit Organizaţiei Meteorologice Mondiale (OMM), 2017 ar urma să fie anul cel mai cald înregistrat vreodată la nivelul planetei.

După ce s-a instalat la Casa Albă, Donald Trump a retras Statele Unite din Acordul de la Paris de luptă împotriva modificărilor climatice, apreciind că acesta distruge locuri de muncă în industrie.

Administraţia Trump a retras, de asemenea, încălzirea globală de pe lista ”ameninţărilor” la adresa Statelor Unite şi a relansat exploatarea cărbunelui şi unor rezerve de gaz şi petrol de şist în zone federale protejate.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.