Peste 5.100 de pompieri cu 2.900 de mijloace tehnice şi mai multe echipaje SMURD vor fi zilnic la datorie în perioada următoare. Inspectoratele pentru Situaţii de Urgenţă din ţară au eliberat peste 200 de acorduri pentru organizarea jocurilor de artificii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă a luat măsuri suplimentare pentru trecerea dintre ani, astfel că vor fi mobilizaţi zilnic peste 5.100 de pompieri cu 2.900 de mijloace tehnice, efectivele putând fi suplimentate în cazul apariţiei unor situaţii de urgenţă de amploare.

De asemenea, la nivel naţional vor acţiona 254 de echipaje de prim ajutor calificat SMURD, 26 de unităţi de terapie intensivă mobilă, opt ambulanţe de terapie intensivă mobilă specializate în tratament neonatologic şi 42 de autospeciale pentru transport personal şi victime multiple, precum şi 38 de şenilate.

Inspectoratele pentru Situaţii de Urgenţă din Bucureşti şi din ţară au emis 205 acorduri pentru organizarea jocurilor de artificii, iar o altă cerere este în curs de soluţionare.

Pompierii le reamintesc cetăţenilor că pot folosi doar materialele pirotehnice din categoria celor admise la comercializare şi care prezintă un pericol redus şi le recomandă să respecte cu stricteţe instrucţiunile de utilizare, să verifice integritatea ambalajului, să evite utilizarea produselor dacă sunt deteriorate, să nu le lase la îndemâna copiilor, să nu le arunce în foc şi să evite reaprinderea lor dacă sunt nefuncţionale sau au rămas cu materia explozivă activă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.