Aproape 15 tone de articole pirotehnice au fost confiscate de poliţişti în ultima săptămână, în urma unor controale în pieţe şi complexe comerciale. De asemenea, au fost retrase două autorizaţii de comercializare şi au fost date aproape 40 de amenzi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR), în perioada 15 – 21 decembrie, poliţiştii au desfăşurat peste 600 de controale în complexe comerciale şi pieţe şi alte obiective.

În urma verificărilor din ţară, au fost constatate 187 de infracţiuni şi au depistat 179 de persoane fizice şi juridice neautorizate.

De asemenea, poliţiştii au confiscat aproape 15 tone de articole pirotehnice, în valoare totală de peste 300.000 de lei, au retras două autorizaţii de comercializate şi au dat 36 de amenzi.

Joi, poliţiştii din Prahova au făcut opt percheziţii domiciliare în Câmpina, la persoane bănuite de operaţiuni ilegale cu articole pirotehnice. În urma percheziţiilor, a fost confiscată o tonă de articole pirotehnice, dintre care peste 76.000 de petarde şi aproape 80 de baterii de articole pirotehnice, în valoare de aproximativ 60.000 de lei.

Poliţiştii au pus în aplicare 12 mandate de aducere, persoanele depistate fiind conduse la audieri. Ele ar fi cumpărat ilegal articole pirotehnice din categoria celor interzise pentru a le recomercializa.

În cauză se fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de operaţiuni cu articole pirotehnice fără drept şi comercializarea articolelor pirotehnice din categoria 1 şi P1 către minori.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.