Lanţul internaţional de farmacii Dr.Max, cea mai mare reţea de farmacii din Europa Centrală, a finalizat contractul de achiziţie a grupului A&D Pharma, care deţine reţelele Sensiblu şi Punkt. Surse din piaţă au declarat pentru News.ro că această tranzacţie depăşeşte 350 de milioane de euro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Dr.Max devine astfel principalul operator farmaceutic de pe piaţa românească şi unul dintre primele patru lanţuri de farmacii din Europa.

”A&D Pharma Group va avea un nou proprietar. Achiziţia grupului va aduce un aport semnificativ noului proprietar, Dr.Max, care desfăşoară afaceri în Cehia, Slovacia, Polonia, Serbia şi Italia. Tranzacţia mai trebuie să obţină acordul autorităţilor pentru concurenţă, dar valoarea acesteia nu va fi făcută publică”, arată un comunicat al Dr.Max.

Dr.Max operează deja 31 de farmacii în România de la preluarea reţelei de farmacii Arta în luna iunie a acestui an.

În urma preluării celor 631 de farmacii, a principalului distribuitor de medicamente şi a diviziei de marketing & sales, cu un total de 4.500 de angajaţi, Dr.Max va deveni liderul pieţei farmaceutice din România:

“Prin achiziţia grupului A&D Pharma, Dr.Max îşi întăreşte prezenţa în Europa Centrală şi îşi consolidează poziţia de lider în segmentul serviciilor complete de sănătate din Europa”, a declarat Leonardo Ferrandino, director general al Dr.Max.

Dr.Max operează peste 1.300 de farmacii în Europa Centrală şi de Est cu vânzări totale de 1,25 miliarde euro.

”Preluarea grupului A&D Pharma va spori vânzările Dr.Max la peste 2,3 miliarde euro iar compania va deveni un jucător pan-european cu peste 12.000 de angajaţi”, informează comunicatul.

În plus, Dr.Max are încă planuri de extindere în Europa.

Dr.Max este deţinut de Penta Investments, un grup de investiţii din Europa Centrală fondat în 1994. Pe lângă sectorul de sănătate, grupul desfăşoară şi activităţi de servicii financiare, producţie, retail, dezvoltare imobiliară şi mass-media.

Companiile din portofoliul grupului angajează peste 32.000 de persoane iar activele grupului se ridicau la 8,5 miliarde euro în 2016. Penta desfăşoară activităţi în mai mult de zece ţări europene şi are reprezentanţe în Praga, Bratislava şi Varşovia.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.