Participate, programul de schimb profesional şi cultural, oferă profesorilor de matematică şi ştiinţe din România şansa de a preda în SUA

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

·         Programul oferă profesorilor români şansa de a preda într-un mediu global şi de a-şi dezvolta aptitudinile profesionale în şcolile din America

·         Peste 10,000 de profesori din peste 84 ţări au participat la program de-a lungul celor 30 de ani de desfăşurare

·         Pentru ediţia din 2018, programul Participate caută profesori de matematică şi ştiinţe

După 10 ani de la prima ediţie desfăşurată în România, Participate îi invită din nou pe profesorii români să se înscrie pentru poziţiile de profesori pentru anul academic care începe în luna august 2018. Această ediţie este dedicată profesorilor de matematică şi de ştiinţe.

Profesorii români vor avea parte de o experienţă inedită care le va aduce avantaje şi oportunităţi de dezvoltare atât pe plan profesional, prin expunerea la noi metode şi resurse educaţionale, cât şi pe plan personal, prin experienţa de a trăi în altă ţară, într-o cultură diferită. De asemenea, profesorii români vor avea şansa de a-şi îmbunătăţi nivelul limbii engleze prin interacţiuni zilnice cu noi prieteni şi colegi. Experienţa culturală, profesională şi personală din Statele Unite le va consolida cariera profesorilor care vor alege să dea curs acestei provocări.

Prin înscrierea în programul Participate, profesorii români vor avea un rol important în dezvoltarea cognitivă a unei noi generaţii de elevi din Statele Unite ale Americii, dezvoltându-le capacitatea de a înţelege şi de a aprecia diferenţele culturale. Acest lucru este cu atât mai important acum când asistăm la o manifestare din ce în ce mai puternică a intoleranţei faţă de culturile străine.

Pentru a putea deveni profesor de matematică sau de ştiinţe în Statele Unite, candidaţii trebuie să aibă cel puţin doi ani de experienţă în predarea materiei la gimnaziu, să vorbească limba engleză fluent, să deţină permis de conducere de cel puţin un an şi să fie dispuşi să predea în cadrul Participate pentru cel puţin 2 ani. Poziţiile disponibile pentru care se pot înscrie sunt în şcoli gimnaziale din statele North Carolina, South Carolina şi Virginia.

Jeff Seaby, International Recruitment Manager, declară: “Programul Participate este o adevărată experienţă pentru profesori, prin integrarea lor în comunităţile şi şcolile din care fac parte. Profesorii au şansa de a se integra în noi comunităţi şi şcoli, unde se vor dezvolta atât pe plan profesional cât şi personal. În plus, elevii şi profesorii din America vor avea lucruri noi de învăţat de la profesorii vizitatori”. Potrivit lui Jeff, profesorii se integrează rapid în aceste comunităţi în care trăiesc, cu scopul de a îmbunătăţi vieţile studenţilor, dar şi pentru a le oferi membrilor familiilor lor un mediu plăcut de trai. În acelaşi timp, profesorii sunt interesaţi de a se dezvolta pe plan personal şi profesional în timpul acestor experienţe pentru ca, odată întorşi acasă, să fie o sursă de informaţii valoroase pentru ceilalţi profesori şi pentru comunitatea de acasă.

"De-a lungul anilor, ne-am concentrat pe dezvoltarea profesorilor prin programele noastre şcolare de limbă, platforma de învăţare colaborativă şi programul de schimb cultural al profesorilor. Peste 10.000 de profesori din peste 84 de ţări au participat la program în ultimii 30 de ani", a adăugat Jeff Seaby. 

Programul oferă salariu complet, la nivelul salarizării din Statele Unite. Mai mult, profesorii recrutaţi beneficiază de asigurare de viaţă, evaluări şi recomandări internaţionale, bilet de avion pentru profesori şi ajutor pentru obţinerea vizei atât pentru profesor cât şi pentru familia acestuia, dacă este cazul.

Participate invită profesorii de matematică şi ştiinţe din România să se înscrie, accesând go.participate.com/romania-teacher, până la data de 28 februarie 2018.

Participanţii selectaţi vor fi intervievaţi în România, în martie 2018. Pentru detalii suplimentare, puteţi contacta Departamentul de Selecţie la info@participate.com

Despre Participate

Participate încheie parteneriate cu şcoli şi inspectorate şcolare cu scopul de a oferi tehnologie de ultimă oră, cadre de lucru cuprinzătoaare şi servicii suport. Aceste programe şi servicii au un impact pozitiv asupra rezultatelor studenţilor şi îmbunătăţesc standardele de profesionalism ale cadrelor didactice prin învăţare continuă, bazată pe colaborare şi participare. De aproape 30 de ani, profesorii s-au dezvoltat pe plan personal şi profesional datorită programelor de schimb care au creat medii academice care îi inspiră pe profesori şi pe elevi deopotrivă, având impact la scală globală. Participate are sediul în Chapel Hill, North Carolina.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.